42.685 θέσεις εργασίας μέσα στον Νοέμβριο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

42.685 θέσεις εργασίας μέσα στον ΝοέμβριοΤρία νέα προγράμματα για 42.685 νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν εντός του Νοεμβρίου από τον ΟΑΕΔ, όπως διευκρίνισε τη Δευτέρα η διοικήτρια του Οργανισμού, κα. Καραμεσίνη.

Τα προγράμματα αυτά είναι:

1. Επιχορήγηση επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης 15.000 ανέργων 30 έως 49 ετών. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, ενώ οι 5.000 από τις 15.000 θέσεις θα αφορούν αποκλειστικά δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Ωφελούμενοι είναι:

Α. Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον 3 μήνες

Β. Μακροχρόνια άνεργοι

Γ. Δικαιούχοι ΚΕΑ.

Απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής Οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά το 3μηνο πριν την υποβολή της αίτησης. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες και η ημερήσια επιχορήγηση ανά άτομο ανέρχεται σε 15 ευρώ για άνεργους εγγεγραμμένους τουλάχιστον τρεις μήνες στο Μητρώο, 18 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους και 22 ευρώ για δικαιούχους ΚΕΑ.

Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν μη μακροχρόνια ανέργους δεσμεύονται να διατηρήσουν το υπάρχον προσωπικό τρεις επιπλέον μήνες, χωρίς επιχορήγηση, ενώ οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους ΚΕΑ δεν υποχρεούνται σε δέσμευση.

Β κύκλος Κοινωφελούς Εργασίας. Ξεκινά εντός του πρώτου 15νθημέρου του Νοεμβρίου και αφορά 7.685 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας σε 34 δήμους με 8μηνη απασχόληση και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
3. «Πρώτη πρόσληψη». Το πρόγραμμα που έρχεται εντός του Νοεμβρίου θα αφορά καταρχήν 20.000 ανέργους, οι οποίοι θα επιδοτηθούν ώστε να προσληφθούν ως οι «πρώτοι εργαζόμενοι» νέων επιχειρηματιών έως 35 ετών. Έτσι οι νέοι αυτοαπασχολούμενοι θα κάνουν το πρώτο βήμα τους προς την επιχειρηματικότητα σε ασφαλές περιβάλλον. Προβλέπεται η επιδότηση του 50% του μεικτού μισθού μέχρι και το όριο των 500 ευρώ τον μήνα. Η επιδότηση διαρκεί για 18 μήνες αν ο άνεργος είναι κάτω των 29 ετών και 12 μήνες αν είναι πάνω από 30 ετών.

Σε ποιους αφορά

Ωφελούμενοι είναι επιχειρηματίες έως 35 ετών που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό, επιχειρήσεις οποιαδήποτε νομικής μορφής που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό στο εταιρικό ή μετοχικό τους κεφάλαιο συμμετέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών με ποσοστό άνω του 50% και Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό και στους οποίους την πλειονότητα των μεριδίων, άνω του 50%, κατέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών.


Πηγή:alphafreepress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad