Μια φορά κι έναν καιρό στην άγρια ΔΗΣΥ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Μια φορά κι έναν καιρό στην άγρια ΔΗΣΥ



Στοχευμένες “διαρροές” και η δημιουργία θεμάτων εκ του μη όντως, έχουν ανεβάσει στα ύψη το θερμόμετρο στην Κεντροαριστερά, λίγες μόλις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των ενδοπαραταξιακών εκλογών

Η πολιτική αντιπαράθεση με “χτυπήματα κάτω από τη μέση”, ακόμα και μέσα στις ίδιες πολιτικές “οικογένειες”, είναι μια μέθοδος που έρχεται από τα βάθη της πολιτικής ιστορίας και δεν αποτελεί ελληνικό προνόμιο. Η εκλογική αναμέτρηση για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού όσο πλησιάζει η ώρα της κρίσης, τόσο πληθαίνουν τα φαινόμενα της σύγκρουσης που ξεφεύγει από την πολιτική ορθότητα.

Τι και αν η συμφωνία ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη ήταν γνωστή εδώ και σχεδόν δύο μήνες; Αυτό δεν εμπόδισε σε καμία περίπτωση τη συντονισμένη επίθεση εναντίον τους από την πλευρά των συνυποψηφίων τους. Η κατηγορία που εκτοξεύτηκε εναντίον τους ήταν για “συμφωνία κάτω από το τραπέζι”, ερήμην μάλιστα των ψηφοφόρων.
Το συγκεκριμένο περιστατικό ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από διαρροές που ξεκινούσαν από πρόσωπα που κινούνται στις παρυφές των επιτελείων των διεκδικητών της ηγεσίας. Ξεκίνησαν με την σύγκρουση επί τον διαδικαστικών ως προς το ποιος προωθεί “ανοιχτές διαδικασίες” και ποιος επιθυμεί “έλεγχο των εκλογών μέσω μηχανισμών” και συνεχίστηκαν με τοποθετήσεις υποψηφίων.
Η επίθεση του Γιώργου Καμίνη στον Στ.Θεοδωράκη, όταν και ο δήμαρχος Αθηναίων είχε προσδώσει ως κύριο πολιτικό προσόν στον επικεφαλής του Ποταμιού, την life style εικόνα του, ανάγκασε τον τελευταίο να απαντήσει σε σκληρή γλώσσα, δηλώνοντας ότι ο δήμαρχος Αθηναίων του προσδίδει κατηγορία “δανεισμένη από τη λασποθήκη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”. Είχαν προηγηθεί οι στοχευμένες επιθέσεις εναντίον της Φώφης Γεννηματά από τους Στ.Θεοδωράκη και Γ.Καμίνη ότι “φυγομάχησε” στη σύγκρουση για την ταυτότητα φύλου στην Βουλή, την ώρα που η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκονταν σε προγραμματισμένη από καιρό περιοδεία στη Κρήτη.
Ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί στους κόλπους των εμπλεκόμενων με την εκλογική αναμέτρηση της Κεντροαριστεράς, είναι η χθεσινή “παρεξήγηση” ανάμεσα στους εκπροσώπους του Νίκου Ανδρουλάκη στην επιτροπή που έχει αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών και στον επικεφαλής της, Νίκο Αλιβιζάτο. Ο -σε γενικές γραμμές- ψύχραιμος καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης εναντίον του νεαρού ευρωβουλευτή, για ένα θέμα που ανακινήθηκε από το μέλος της επιτροπής Γιάννη Αναστασάκο, που ζητούσε λίστες από τους εκπροσώπους των υποψηφίων προκειμένου να λυθούν τυχόν διαδικαστικά προβλήματα που έχουν προκύψει από τις μεταξύ τους διαφωνίες για την ίδρυση και τη στελέχωση εκλογικών τμημάτων.
Παρά το γεγονός ότι ο κ.Αναστασάκος με επιστολή του προς τον Ν.Αλιβιζάτο ανέλαβε την ευθύνη για την αναμπουμπούλα, ο καθηγητής αρνήθηκε να προχωρήσει σε διορθωτική δήλωση, αφήνοντας εκτεθειμένο στα Μέσα Ενημέρωσης που είχαν λάβει την πρώτη επιστολή τον Ν.Ανδρουλάκη.
Τις τελευταίες ημέρες, με το πολιτικό θερμόμετρο να βρίσκεται στα ύψη, οι διαρροές συνεχίζονται έχοντας ως στόχο να πλήξουν κάποιους άλλους εκ των διεκδικητών της ηγεσίας της νέου σχήματος – αν και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι αυτές οι αναφορές είναι συνήθως αληθείς.

Πηγή:247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad