Ενδιαφέρονται οι πολίτες για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Ενδιαφέρονται οι πολίτες για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά;
Χαμηλό παρουσιάζεται το ενδιαφέρον των πολιτών για τη διαδικασία ανάδειξης του επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, όπως προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του Protagon που διενεργήθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα πόσο ενδιαφέρουν οι διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς και, ειδικά, το θέμα της εκλογής του αρχηγού του νέου ενιαίου φορέα, ποσοστό 60% των ερωτηθέντων απαντά KAΘΟΛΟΥ, έναντι 17% που απαντά ΛΙΓΟ, 14% ΑΡΚΕΤΑ και μόλις 6,5% που δηλώνει ότι ενδιαφέρεται ΠΟΛΥ.


Οι περισσότεροι εκ των ερωτηθέντων που απαντούν ότι τους ενδιαφέρει πολύ ή αρκετά η εκλογή νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά, προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ (ποσοστά 53% και 27% αντίστοιχα) και έπονται αυτοί που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.


Έντονα αρνητικό ποσοστό προκύπτει για το φλέγον ζήτημα της συμμετοχής στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου, καθώς στο ερώτημα: «πόσο πιθανό είναι να συμμετέχετε στις εκλογές ανάδειξης του επικεφαλής του νέου φορέα», το 86,5% απαντά ότι δεν ενδιαφέρεται ή θεωρεί απίθανο να πάει να ψηφίσει. Και πάλι το μεγαλύτερο ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες της Κεντροαριστεράς ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.Πηγή: protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad