Δεν φαντάζεστε ποιο είναι το πιο βρώμικο σημείο του αυτοκινήτου σας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Δεν φαντάζεστε ποιο είναι το πιο βρώμικο σημείο του αυτοκινήτου σαςΤο τελευταίο που θέλετε είναι να βάζετε το παιδί σας να κάθεται σε ένα σημείο που δεν είναι καθαρό. Να λοιπόν πως θα το καθαρίσετε.

Ένα αυτοκίνητο είναι τόσο βρώμικο που αν υπήρχε διαγωνισμός για «τα πιο βρωμερά σημεία με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή» θα έστελνε τις περισσότερες συμμετοχές. Είναι γεμάτο γωνίες και δυσπρόσιτα σημέρα που δεν καθαρίζονται εύκολα. 

Μέχρι να μάθω για την εν λόγω έρευνα πίστευα ότι το πιο βρώμικο σημείο μέσα σε ένα αυτοκίνητο είναι αυτό κάτω από το χειρόφρενο (συνήθως είναι γεμάτο μικρές βρωμιές που δε μαζεύονται καθόλου εύκολα, π.χ. ψίχουλα, σκόνη, τρίχες), αλλά όχι, δεν είναι αυτό. Η επιστήμη για ακόμα μια φορά με εξέπληξε. 

Το βραβείο του πιο βρώμικου σημείου μέσα στο αυτοκίνητο το παίρνει το κάθισμα του μωρού. Υπολείμματα φαγητού, ξεραμένοι λεκέδες από γάλα ή χυμό κάνουν την κατάσταση να απομακρύνεται από τις σωστές συνθήκες υγιεινής.  Ακόμα όμως κι αν δεν έχει κανένας λεκέ, ένα κάθισμα αυτοκινήτου για μωρά μπορεί να έχει τα διπλάσια μικρόβια από μια τουαλέτα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ.

Μετά από λήψη δειγμάτων από 20 αυτοκίνητα και σπίτια, ανακάλυψαν ότι σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό καθισμάτων για μωρά υπήρχαν περίπου 100 δυνητικά επικίνδυνα βακτήρια και μύκητες σε σύγκριση με μόλις 50 που βρήκαν, αντίστοιχα, σε τουαλέτες.

«Αυτά τα μικρόβια μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν σε αυτοκίνητα που δεν καθαρίζονται συχνά, ειδικά αν έχετε τη συνήθεια να τρώτε στο αμάξι σας ή αφήνετε απορρίμματα από διάφορες τροφές μέσα σε αυτό», δήλωσε η Dr. Anne-Marie Krachler από το τμήμα Μικροβιολογίας και Λοίμωξης του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, στην Daily Mail. «Δεδομένου ότι το κάθισμα του αυτοκινήτου ενός παιδιού γίνεται συχνά μέρος που μπορεί να φάει ή να ακουμπήσει το φαγητό του, δεν είναι περίεργο που μπορεί να γίνει εστία μικροβίων», συμπλήρωσε.

Η λύση; Προκειμένου να ακουμπάτε το παιδί σας σε ένα καθαρό μέρος χρειάζεται να το καθαρίζετε. Για να γίνει αυτό σωστά καλό είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή (κάποια μοντέλα μπορούν να πλυθούν στο χέρι ενώ άλλα χρειάζονται στεγνό καθάρισμα με ειδική συσκευή).

Μόλις ξεκαθαρίσετε ότι μπορείτε να το καθαρίσετε και μόνη σας, περάστε τις επιφάνειες του με ένα υγρό πανί πάνω στο οποίο θα έχετε ρίξει λίγο σαπούνι πιάτων. Μη χρησιμοποιήσετε χλωρίνη ή άλλα καθαριστικά σπιτιού α. γιατί μπορεί να φθείρουν το ύφασμα, β.γιατί δεν είναι σωστό το δέρμα του παιδιού σας να έρχεται σε επαφή με αυτά.

Και μιας που μπήκατε σε αυτή τη διαδικασία, σιγουρέψτε ότι τινάξατε καλά και τα πατάκια του αυτοκινήτου!Πηγή: bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad