Η επανεμφάνιση του κλασσικού κουρείου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Η επανεμφάνιση του κλασσικού κουρείουΠοια είναι τελικά η διαφορά ανάμεσα σε ένα κλασσικό κουρείο και ένα unisex κομμωτήριο;

5 ερωτήσεις & απαντήσεις για τους λόγους της επιτυχούς επανεμφάνισης στην αγορά των κλασσικών κουρείων και της ανταπόκρισης των ανδρών σε αυτή τη τάση που συνδυάζει την νοσταλγία αλλά και την ανάγκη μιας προσωποποιημένης σχέσης και ενός προσωποποιημένου πακέτου υπηρεσιών.


Ποια είναι η βασική διαφορά ανάμεσα σε ένα κομμωτήριο και σε ένα κουρείο;
Ολο και περισσότεροι ανδρικοί χώροι έρχονται να προστεθούν , δίνοντας την δυνατότητα στους άνδρες να απολαμβάνουν εξειδικευμένες υπηρεσίες συμφώνα με τις πραγματικές τους ανάγκες. Αυτή είναι και η ουσιαστική διάφορα ανάμεσα στα κουρεία και στα κομμωτήρια. Το ανδρικό κούρεμα απαιτεί καλή γνώση και εξάσκηση στο ψαλίδι προκειμένου και μετά από 15 μέρες να μπορεί να διατηρεί μια καλή φόρμα. Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές που ένας κομμωτής δεν είναι σε θέση να παρέχει ικανοποιητικό επίπεδο υπηρεσιών διότι η φύση της δουλειάς στο κομμωτήριο απαιτεί ταυτόχρονη παροχή διαφορετικών υπηρεσιών.
Υπάρχει ανταπόκριση στην επανεμφάνιση του κλασσικού κουρείου; Εν τέλει, τι ψάχνει ο άνδρας πελάτης και τι βρίσκει μέσα σε αυτό;
Η ανταπόκριση του ανδρικού κοινού στην επανεμφάνιση των κουρείων ήταν άμεση κάτι το όποιο αποδεικνύεται από την ταχύτατη ανάπτυξη τους. Ο κυρίως λόγος που κάνει το ανδρικό κοινό να αποζητά ένα κουρείο είναι καταρχάς η ποιότητα στο κούρεμα. Ο κουρέας όντας εξειδικευμένος επαγγελματίας μπορεί να προσφέρει πέρα από ένα άρτιο αποτέλεσμα ,συμβουλές για το πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως πχ η λιπαρότητα ή ακόμα και να βελτιώσει την εικόνα κάποιου που αντιμετωπίζει προβλήματα όπως η αραίωση. Ο πελάτης έχει την ανάγκη να δημιουργεί σχέση εμπιστοσύνης με τον κουρέα του. Πέρα από την περιποίηση που λαμβάνει σε ένα χώρο καθαρά ανδρικό , του προσφέρεται η δυνατότητα χαλάρωσης και ανταλλαγής απόψεων μιας και διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές κοινωνικές τάξεις συναντιούνται για τον ίδιο σκοπό.

Σήμερα, τι είναι εκείνο που κάνει ένα κλασσικό κουρείο να ξεχωρίζει; 
Το κουρείο πάντα αποτελούσε ανάγκη για τον άνδρα απλά υπήρξαν κάποιες δεκαετίες που έμεινε πίσω στις εξελίξεις. Μπαίνοντας δυναμικά στη σύγχρονη εποχή, το κουρείο δεν έρχεται μόνο να προσφέρει εξειδίκευση στις ανδρικές υπηρεσίες αλλά και έναν χώρο αμιγώς ανδρικό όπου ο πελάτης μπορεί για λίγη ώρα να ηρεμήσει , να συζητήσει για θέματα που τον ενδιαφέρουν και τον αποφορτίζουν καθώς και να ανανεώσει την διάθεση του μέσα σε ένα κλίμα οικειότητας.

Η επανεμφάνιση των κλασσικών κουρείων είναι … νοσταλγία ή πραγματική κάλυψη αναγκών;
Είναι νοσταλγία το μπαρμπέρικο. Φέρνει μυρωδιές και εικόνες από τις προηγούμενες δεκαετίες που για κάποιους αποτελεί μια ευκαιρία να γυρίσουν για λίγο πίσω στο χρόνο. Αλλά είναι και πολλά περισσότερα πέρα από αυτό.

Όπως το παραδοσιακό ξύρισμα με την φαλτσέτα, που αποτελεί μια ιεροτελεστία την όποια ο πελάτης μπορεί να απολαύσει ξαπλωμένος και αφημένος στα χεριά του ειδικού.

Όπως το κούρεμα που έρχεται να δουλευτεί με υπομονή και μεράκι προκειμένου ο κάθε πελάτης να νιώσει ότι έλαβε την υπηρεσία που προσδοκούσε μαζί με ένα αποτέλεσμα προσαρμοσμένο στις δίκες του ανάγκες.

Και τέλος είναι ανάγκη για τον ίδιο τον άνδρα διότι μπορεί να διαφύγει για λίγο από τους ξέφρενους ρυθμούς της καθημερινότητας ,μακριά όμως από σεσουάρ και κουτσομπολιά.

Ο ρόλος του κλασσικού κουρείου μήπως είναι η προσωποποιημένη υπηρεσία ,σχέση πελάτη με κουρέα;
Ο ρόλος του κουρείου είναι καθαρά να υπηρετεί και να υπερασπίζει μια προσωποποιημένη σχέση . Δεν θα μπορούσε να είναι και κάτι διαφορετικό. Μεταξύ πελάτη και κουρέα δημιουργείται πρώτιστος μια σχέση εμπιστοσύνης, μια σχέση που επιτρέπει και στους δυο να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο πελάτης θα αφεθεί και θα απόλαυση την παραμονή του στο χώρο και ο κουρέας θα μπορέσει να του διαμορφώσει- ανανεώσει το προσωπικό του στυλ. Όσο για την ιδιαίτερη σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στον πελάτη και στον κουρέα του, θα μπορούσε να εκφραστεί μέσα από 3 λέξεις. Εχεμύθεια, εκτίμηση και σεβασμό.

Ο Αγγελος Αντωνόπουλος είναι ιδιοκτήτης του ανδρικού κουρείου Sir Barber, στη Στοά Μπολάνη στο κέντρο της Αθήνας

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad