Έκαναν 10 χρόνια να ολοκληρώσουν μελέτη που... είναι ανεπίκαιρη - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Έκαναν 10 χρόνια να ολοκληρώσουν μελέτη που... είναι ανεπίκαιρη



Οι πρόσφατες καταστροφές από το χαμηλό βαρομετρικό που έπληξε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και την ακτογραμμή της Αχαΐας, έφερε στο προσκήνιο τραγελαφικές καταστάσεις, οι οποίες αφορούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης και της καταστροφής ακόμα και οικισμών στην περιοχή.

Το patrastimes.gr αποκαλύπτει πως η ανικανότητα της κεντρικής εξουσίας σε αγαστή συνεργασία με φορείς της περιοχής, κατόρθωσε το…ακατόρθωτο.

Αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός, πως για τη σύνταξη της μελέτης αντιμετώπισης της καταστροφή των ακτογραμμών της Αχαΐας – από Καλογριά μέχρι και την Ακράτα – χρειάσθηκε να περάσουν δέκα ολόκληρα χρόνια.

Η σύνταξη της μελέτης ξεκίνησε το 2007 (!) και ολοκληρώνεται φέτος, έχοντας χρυσοπληρωθεί. Το χειρότερο όλων είναι ότι σε ένα μεγάλο μέρος της, η συγκριμένη μελέτη, η οποί συντάχθηκε για να αντιμετωπιστεί η καταστροφή που έχε συντελεστεί από τη διάβρωση σε όλο το μήκος των παραλιών του νομού, είναι ξεπερασμένη και ανεπίκαιρη, καθώς η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της, σε συνάρτηση με τη συνέχιση του φαινομένου της διάβρωσης όλα αυτά τα χρόνια που…συντασσόταν και ακριβοπληρωνόταν, έχει αλλοιώσει την πραγματική εικόνα και τα δεδομένα που ισχύουν για την αντιμετώπιση της.

Ουσιαστικά από τις τσέπες των κατοίκων της περιοχής όπως και όλων των Ελλήνων πληρώθηκε μια μελέτη η οποία έκανε δέκα χρόνια να ολοκληρωθεί και τώρα που ολοκληρώνεται σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει καν αντίκρισμα.

Πηγή: patratimes.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad