Οι... ξεροκέφαλοι ζουν περισσότερο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Οι... ξεροκέφαλοι ζουν περισσότεροΌσοι είναι πεισματάρηδες, ευσυνείδητοι εργαζόμενοι και αισιόδοξοι στη ζωή τους, έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο της μακροζωίας
Όσοι είναι πεισματάρηδες, ευσυνείδητοι εργαζόμενοι και αισιόδοξοι στη ζωή τους, έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο της μακροζωίας.


Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ρώμης και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο μελέτησαν 29 άτομα, ηλικίας μεταξύ 91 και 101 ετών, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν καλύτερη σωματική υγεία από συγγενείς τους, ηλικίας 51 έως 75 ετών.

Οι γηραιότεροι, κάτοικοι εννέα χωριών στο Cilento της νότιας Ιταλίας, είχαν καλύτερη υγεία από ότι οι νεότεροι συγγενείς τους, γεγονός που δείχνει ότι τα χρόνια που ακολουθούν, προσδίδουν μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας.
Επίσης, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η υψηλή αυτοπεποίθηση, η έντονη αίσθηση ελέγχου των καταστάσεων και η ικανότητα λήψης αποφάσεων ήταν πιο έντονη στους αιωνόβιους.

«Η αγάπη των ανθρώπων για τη γη τους, την ιδιοκτησία τους, τους δίνει ένα στόχο, ένα σκοπό για να ζήσουν», εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης, Anna Scelzo. «Αυτή είναι η ζωή μου και δεν πρόκειται να την εγκαταλείψω» είναι η βασική σκέψη των γηραιότερων ανθρώπων, όπως επισημαίνει η ίδια.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad