Όσα πρέπει να γνωρίζεις αν θέλεις να αγοράσεις ή να νοικιάσεις σπίτι - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Όσα πρέπει να γνωρίζεις αν θέλεις να αγοράσεις ή να νοικιάσεις σπίτι



Με έξυπνα και απλά tips, λίγη προσοχή, και φυσικά τη βοήθεια της τεχνολογίας θα μπορούμε να χαιρόμαστε το σπίτι μας ακόμα περισσότερο με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, γλιτώνοντας παράλληλα χρόνο και χρήμα

Το σπίτι για εμάς τους Έλληνες δεν είναι μια απλή υπόθεση. "Σπίτι μου σπιτάκι μου" λέει ο λαός μας και δεν έχει και άδικο. Στο σπίτι γυρίζεις μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά αναζητώντας γαλήνη και ηρεμία στον αναπαυτικό του καναπέ, στο σπίτι μαζεύεσαι με φίλους σου και παίζεις τουρνουά FIFA μέχρι να βγει ο ήλιος, στο σπίτι γίνονται τα ωραία οικογενειακά τραπέζια των γιορτών -αυτά που ένας θείος θέλει να κάθεται με τη νεολαία και που μετά από λίγο κρασί ανοίγει πολιτική συζήτηση και τσακώνεται με έναν άλλο θείο- στο σπίτι τόσες και τόσες ακόμα όμορφες στιγμές που αν αρχίσουμε δεν τελειώνουμε ποτέ! Άρα, είτε είσαι φοιτητής και μένεις μόνος, είτε απλά θες να μετακομίσεις, είτε ψάχνεις το "κεραμίδι" που θα στεγάσει την οικογένειά σου, υπάρχουν μερικά μικρά -αλλά σημαντικά- πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν και μετά την όποια σου κίνηση για να γλιτώσεις χρόνο και χρήμα. Άλλωστε, αυτό δεν είναι το ζητούμενο στις μέρες μας; Δώσε βάση λοιπόν.


Ο ΕΞΤΡΑ ΧΩΡΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ
Ας πούμε ότι είσαι μόνος και ένας άνθρωπος γενικά βολικός. Θα σκεφτείς και σε ένα μικρό σπιτάκι καλά θα είμαι, θα βολευτώ. Μαζί σου! Είσαι σίγουρος όμως ότι θα είσαι πάντα έτσι; Και αν τα δεδομένα αλλάξουν; Αν μετά από λίγο καιρό θες να να συγκατοικήσεις με το σύντροφό σου; Αν τα πράγματα με στο πέρασμα των χρόνων σοβαρέψουν και έρθει και ένα νέο μέλος τι θα κάνεις; Θα μετακομίσεις; Μόλις έχασες και χρόνο και χρήμα. Ενώ αν έχεις τον έξτρα χώρο από την αρχή η μετακόμιση ακυρώνεται ή τουλάχιστον αναβάλλεται, μαζί με την ταλαιπωρία και τα έξοδα. Ας έχεις λοιπόν λίγο χώρο παραπάνω, να βρίσκεται.

Η ΑΘΗΝΑ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ, ΠΑΡΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ
Έστω ότι έχεις το δικό σου αυτοκίνητο, και έχεις την άνεση λοιπόν να πηγαίνεις όπου θέλεις. Έχεις σκεφτεί τι γίνεται στους δρόμους της πρωτεύουσας; Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ κινούνται προς πάσα κατεύθυνση, αλλά οι δρόμοι κολλημένοι. Πως γίνεται αυτό δεν έχω καταλάβει. Άσε το αυτοκίνητο λοιπόν πίσω στο σπίτι, και για τις βασικές τουλάχιστον διαδρομές της καθημερινότητας κέρδισε και χρόνο και χρήμα, παίρνοντας τα ΜΜΜ. Το εισιτήριο θα σου βγει φθηνότερο από τη βενζίνη, θα κινηθείς γρηγορότερα και τα νεύρα σου δεν θα έχουν κλονιστεί από την κόρνα του από πίσω οδηγού επειδή άργησες ένα κλάσμα του δευτερολέπτου να ξεκινήσεις στο φανάρι. Τι σχέση έχουν αυτά με το σπίτι σου; Αν βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά από κάποια στάση, θα έχεις πρόβλημα. Για αυτό προσοχή στην τοποθεσία!


ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
Και αν υποθέσουμε ότι έχεις τηρήσει τα παραπάνω και βρήκες το σπίτι που θέλεις, αρχίζουν οι λογαριασμοί. Δεν χρειάζεται όμως να πελαγώνεις! Υπάρχει λόγος να στέκεσαι σε ουρές για να πληρώσεις ένα λογαριασμό; Ζούμε στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης και πίστεψε με δεν θα χρειαστείς παρά μόνο λίγα λεπτά, ένα λάπτοπ ,που σίγουρα έχεις, ή το κινητό σου τηλέφωνο. Ένα καλό παράδειγμα που θα σε πείσει, είναι οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ. Μπορείς πλέον πολύ απλά να πληρώσεις το λογαριασμό σου ότι ώρα θέλεις μέσα από ένα εύχρηστο και φιλικό περιβάλλον, και να έχεις ως καταναλωτής πλήρη και σαφή πληροφόρηση για όλες τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης. Αν είσαι και ιδιοκτήτης ακινήτου κάνοντας εγγραφή μπορείς να ενημερώνεσαι με e-mail και SMS για τυχόν οφειλές των ενοικιαστών σου ή να κάνεις κάποιο διακανονισμό, απλά και εύκολα. Σκέψου ότι σύντομα θα επιστρέψει ανανεωμένο και το EYDAPP, το application της ΕΥΔΑΠ, για να πληρώνεις ακόμη πιο γρήγορα τους λογαριασμούς σου απευθείας από το κινητό.


ΤΣΕΚΑΡΕ ΤΥΧΟΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
Τέλος, το σπίτι που θα νοικιάσεις καλό θα είναι να έχει καινούργια κουφώματα ή αν το αγοράσεις προγραμμάτισε μια αντικατάστασή. Δεν θα είναι μια κίνηση αισθητικής, αλλά ουσίας, μιας και τα καινούργια ή καλά συντηρημένα κουφώματα θα αναβαθμίσουν την ενεργειακή ταυτότητα του σπιτιού σου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα έχεις την καλύτερη δυνατή απόδοση σε θέρμανση και ψύξη όλο το χρόνο χωρίς να σπαταλάς ενέργεια, δηλαδή χρήμα. Τι νόημα έχει να ψάχνουμε εναλλακτικούς και οικονομικούς τρόπους θέρμανσης αν πρόκειται το σπίτι να μπάζει; Λύσεις λοιπόν υπάρχουν αρκεί να μην βιαστείς!



ΠΗΓΗ:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad