Η ένοχη σιωπή του Δήμου Κορινθίων για τη φωτιά στη χωματερή του Χιλιομοδίου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Η ένοχη σιωπή του Δήμου Κορινθίων για τη φωτιά στη χωματερή του Χιλιομοδίου



Υπάρχουν κάποια γεγονότα στην καθημερινότητα τα οποία είναι αντικειμενικά υπαρκτά. Είναι αυτά που βλέπεις, που αντιλαμβάνεσαι χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία, που συμβαίνουν. Δεν πρόκειται περί άποψης, γνώμης ή θέσης. Δεν υπάρχει πολιτική ανάλυση σε αυτά. Είναι εκεί. Συμβαίνουν και υπάρχουν.

Άρα υφίστανται και οι Αρχές οφείλουν, είναι υποχρεωμένες να ενημερώσουν τους πολίτες, ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ αν πρέπει.

Ένα τέτοιο γεγονός είναι η φωτιά που καίει εδώ και περίπου 15 μέρες στη χωματερή του Χιλιομοδίου. Τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ καίγονται. Αυτό. Δεν έχει άλλο, δεν έχει ανάλυση, δεν έχει γνώμη.

Κατά έναν περίεργο τρόπο ο κατά τα άλλα πάντα λαλίστατος κύριος Πνευματικός δεν λέει κουβέντα εδώ και 2 βδομάδες για το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι μέσα στις γιορτές το Χιλιομόδι, ο Μαψός, τα Αθίκια, ο Σολωμός, η Αρχαία Κόρινθος και οι γύρω περιοχές αναπνέουν τα επικίνδυνα προϊόντα της καύσης των απορριμμάτων που κατά τόνους είχαν συσσωρευτεί στη χωματερή του Χιλιομοδίου πίσω από τα γνωστά νταμάρια.

Το ίδιο ισχύει και για όλους τους τοπικούς παράγοντες της περιοχής από Προέδρους, μέχρι δημοτικούς συμβούλους που κατάγονται και κατά βάση ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ από τους κατοίκους της περιοχής.

Καμία δήλωση, καμία αντίδραση, καμία κυρίως ενημέρωση.

Ίσως είναι παγκόσμια πρωτοτυπία σε μια τέτοια κατάσταση που θα έπρεπε να είχε χαρακτηριστεί ως έκτακτη, να μην αντιδρά κανείς, να μην ενημερώνει κανείς.

Σε χθεσινή ραδιοφωνική εκπομπή με επιστημονική εγκυρότητα ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις επιπτώσεις της φωτιάς στη χωματερή. Οι επιπτώσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες, άμεσες και μακροπρόθεσμες. Δεν είναι επιπτώσεις που ΜΠΟΡΕΙ να συμβούν, είναι επιπτώσεις που ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ και θα ΣΥΜΒΟΥΝ.





Εντυπωσιακή είναι και η αδράνεια των κατοίκων βέβαια. Όμως σε μια εποχή που υπαρκτό είναι μόνο αυτό που δείχνουν οι Ειδήσεις, είναι λογικό οι κάτοικοι να μην καταλαβαίνουν τι εισπνέουν 15 μέρες τώρα. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην Ελλάδα έχει απαγορευτεί η ελαιοσυγκομιδή μετά το συμβάν, έχουν τεθεί σε καραντίνα καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, ακόμα και γάλα έχει καταστραφεί καθώς οι διοξίνες αποτελούν ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΙΛΗ για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Η ένοχη σιωπή του Δήμου Κορινθίων αλλά και η σιωπή που έχουν τηρήσει πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Νομό είναι τουλάχιστον ανησυχητική.
Γιατί ξέρουν. Δεν μπορεί να μην ξέρουν.

Και γνωρίζουν και τις επιπτώσεις.
Μερικοί λένε ότι η δουλειά όλη γίνεται για να χωρέσει η χωματερή και άλλα σκουπίδια. Ποια δουλειά ; Για ποιον ; Ποιον διευκολύνει αυτή η φωτιά ; Και γιατί να διευκολυνθεί τελικά εις βάρος της υγείας παιδιών, ηλικιωμένων και μακροπρόθεσμα όλων ;

Ποιος παίζει παιχνίδια με την υγεία των Κορινθίων και ποιος έχει υποχρεώσει τους πάντες σε ΣΙΩΠΗ ;

Αλήθεια, κύριε Πνευματικέ, ντρέπεται κανείς ; Έχει μείνει καθόλου τσίπα ; Τουλάχιστον σε αυτό θα μπορούσατε να απαντήσετε.

ΚΡΖ

Diogenis-press








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad