Μήπως είναι φετιχιστής και δεν το ξέρεις; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Μήπως είναι φετιχιστής και δεν το ξέρεις;



Υπάρχουν κάποια μέρη του σώματος που μπορεί να προκαλούν ένα μεγαλύτερο σεξουαλικό ενδιαφέρον και είναι απολύτως φυσιολογικό. Εξάλλου το μυαλό μπορεί να κάνει τα πιο απίστευτα σενάρια. Τι συμβαίνει όμως όταν υπάρχουν τα γνωστά σε όλους φετίχ; Μήπως ο σύντροφός σας είναι φετιχιστής και δεν το έχετε καταλάβει;

Καταρχάς για να απαντηθεί το ερώτημα πρέπει πρώτα να μάθουμε τι είναι φετίχ. Με τον όρο φετίχ εννοούμε αντικείμενα ή μέρη τους σώματος που λαμβάνουν μεγάλης προσοχής με αποτέλεσμα να αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία. Τα τρία πιο κοινά φετιχιστικά μέρη του σώματος είναι τα πόδια, τα χέρια και τα μαλλιά. Αν μάλιστα κάνετε μια έρευνα στο διαδίκτυο θα ανακαλύψετε πολλούς διάσημους που είχαν φετίχ με τα πόδια, από τον Elvis Presley, τον Andy Warhol μέχρι τον μυθιστοριογράφο και ποιητή Thomas Hardy.


Σύμφωνα με έρευνες ο φετιχισμός είναι κυρίως αντρική υπόθεση, αφού οι γυναίκες δεν εμφανίζουν μια ιδιαίτερη προτίμηση σε κάτι που να τους ερεθίζει. Αν λοιπόν ο αγαπημένος σας κάθε φορά που θέλει να κάνετε σεξ σας ζητάει να φορέσετε τακούνια, ένα συγκεκριμένο ρούχο ή για παράδειγμα θέλει κάθε φορά να ακούει το ίδιο τραγούδι ή να μυρίζει μια συγκεκριμένη κολόνια τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι φετιχιστής. Με απλά λόγια οι φετιχιστές έχουν μια απίστευτη έλξη για κάποιο αντικείμενο ή σημείο του σώματος και το θεωρούν τεράστια ηδονή και ευχαρίστηση. Για παράδειγμα μπορεί να τους ερεθίζουν τα μακριά δάχτυλα, τα κοσμήματα στον αστράγαλο, και τα βαμμένα νύχια.

Κατά τον Φρόυντ τα αντρικά φετίχ προέρχονται από το φόβο του ευνουχισμού και με τη δημιουργία ενός αντικειμένου πόθου, ο άντρας καταφέρνει να ξεπεράσει τις φοβίες του. Ωστόσο είναι κακό να έχει κάποιος φετίχ; Αν και το σεξουαλικό φετίχ δεν είναι διαταραχή, παρόλα αυτά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου μπορεί να προκαλέσει ένταση και να γίνει έμμονη ιδέα. Είτε κάποιος έχει από μόνος του φετίχ είτε μαζί με το σύντροφό τους, σημασία έχει να είναι και οι δυο ευχαριστημένοι χωρίς να ενοχλείται το έτερο ήμισυ. Πολλοί νομίζουν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα και καταφεύγουν στους γιατρούς. Όμως κάνουν λάθος, γιατί το πρόβλημα ξεκινά όταν εκείνοι το νιώσουν ως κάτι ψυχαναγκαστικό και κακό. Το κυρίαρχο στοιχείο που θα οδηγήσει κάποιον με φετιχιστική διαταραχή στον ειδικό είναι πως πλέον δεν απολαμβάνει αυτή του την ανάγκη, αλλά του προκαλεί δυσφορία και θέλει να απεξαρτηθεί από αυτό.

Εάν λοιπόν ο σύντροφός σας, σας ζητήσει να φορέσετε ένα ζευγάρι σέξι ψηλοτάκουνα δεν υπάρχει λόγος να τον κοιτάξετε παράξενα. Εάν όμως τον βρείτε να κοιμάται αγκαλιά με τα εσώρουχά σας τότε υπάρχει πρόβλημα.

ΠΗΓΗ:reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad