Η απλή αναλογική θα εξυγιάνει την αυτοδιοίκηση - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Η απλή αναλογική θα εξυγιάνει την αυτοδιοίκηση«Διασφαλίζει την μεγαλύτερη κοινωνική νομιμοποίηση»

«Εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την αυτοδιοίκηση και τη λειτουργία της, πέρα από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καθιέρωση της δημοκρατίας. Η απλή αναλογική εξασφαλίζει την πιο αντιπροσωπευτική ανάδειξη των λαϊκών διαθέσεων και των συσχετισμών των αντιπροσώπων στα δημοτικά και στα περιφερειακά συμβούλια, με βάση τους πραγματικούς συσχετισμούς. Άρα, με αυτή την έννοια διασφαλίζει και την μεγαλύτερη κοινωνική νομιμοποίηση».

Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, που διοργανώνει στην Πάτρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όπως προσέθεσε, «οι τοπικές κοινωνίες, οι περιφέρειες και οι δήμοι έχουν ανάγκη από δημοτικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες να ανταποκρίνονται σε πραγματικές κοινωνικές πλειοψηφίες».

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, «η απλή αναλογική θα λειτουργήσει εξυγιαντικά και θα δώσει μία νέα ώθηση στην υπόθεση της αυτοδιοίκησης».

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι «αυτοί οι οποίοι ενοχλούνται, είναι αυτοί που έχουν βολευτεί σε ένα εκλογικό σύστημα που λειτουργεί παραμορφωτικά σε σχέση με τις διαθέσεις του λαού».

Μάλιστα, όπως τόνισε, «η ακυβερνησία που επικαλούνται κάποιοι είναι ένα πρόσχημα για όσους θέλουν να υπάρχει ένα εκλογικό σύστημα, το οποίο να αποτελεί το άλλοθι γι’ αυτούς που δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Αναφερόμενος στο ρόλο της αυτοδιοίκησης, είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός για την επόμενη μέρα και την ανασυγκρότηση της χώρας, χωρίς έναν ιδιαίτερο και καθοριστικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα της περιφερειακής».

«Η κυβέρνησή μας», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, «θα μπορούσα να πω ότι είναι από τις πλέον φιλικές απέναντι στο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και οι αλλαγές που σχεδιάζουμε στο θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης και τις οποίες θα καταθέσουμε τους επόμενους μήνες, δίνουν περισσότερο χώρο και ρόλο στην ίδια την αυτοδιοίκηση».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τα έργα αποκατάστασης από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε: «Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από τους δημάρχους και από τον περιφερειάρχη, τα πρώτα έργα έγιναν με εντατικούς ρυθμούς, ενώ έχουν δρομολογηθεί και οι αποζημιώσεις που προβλέπονται».


ΠΗΓΗ:news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad