Η μπαταρία στα νέα iPhone δεν θα τελειώνει ποτέ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Η μπαταρία στα νέα iPhone δεν θα τελειώνει ποτέΜπορεί το νέο, επανασχεδιασμένο iPhone X να κέρδισε τις καρδιές (και να άδειασε τις τσέπες) του κοινού, αλλά η επόμενη μεγάλη αλλαγή στα μελλοντικά iPhone θα είναι εσωτερική και όχι εμφανισιακή.

Η ιαπωνική Nikkei, η μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα στον κόσμο, αποκάλυψε ότι η Apple ετοιμάζεται να δώσει στα εκατομμύρια των πελατών της αυτό που θέλουν περισσότερο απ' όλα: μια μπαταρία που θα σπάσει κάθε ρεκόρ σε διάρκεια ζωής.

Σύμφωνα με δύο πηγές της εφημερίδας η Apple δουλεύει αυτόν τον καιρό πάνω σε δικής της κατασκευής κυκλώματα διαχείρισης ενέργειας, που θα είναι τα πιο προηγμένα στη βιομηχανία, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν στα νέα iPhone αν όχι μέσα στο 2018, οπωσδήποτε το 2019. Το κεντρικό κύκλωμα διαχείρισης ενέργειας ελέγχει τη λειτουργία της φόρτισης, τη διαχείριση της μπαταρίας και την κατανάλωση ενέργειας.

Τα συγκεκριμένα κυκλώματα για το iPhone, το iPad και το iWatch μέχρι τώρα κατασκευάζονταν από την Dialog. Η συνεργασία της βρετανικής εταιρείας με την Apple απέφερε το 74% των εσόδων της το 2016. Όπως ήταν αναμενόμενο, με το που έγινε γνωστό το δημοσίευμα της Nikkei οι μετοχές της Dialog κατρακύλησαν μέχρι και 19%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τα νέα κυκλώματα μπορούμε να περιμένουμε συσκευές με υψηλότερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Βέβαια υπάρχει και ένας ακόμη δρόμος που μπορεί να επιλέξει η Apple. Αντί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή για να αυξήσει θεαματικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, να την αξιοποιήσει για να διατηρήσει την ίδια διάρκεια ζωής αλλά με μικρότερες μπαταρίες. Έτσι θα μπορέσει να απελευθερώσει πολύτιμο εσωτερικό χώρο στις συσκευές, να μειώσει τα κόστη και να μπορέσει να κάνει λεπτότερα τα iPhones της. 

ΠΗΓΗ:insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad