Ψυχική διαταραχή Η μανία με τα video games [εικόνα] - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Ψυχική διαταραχή Η μανία με τα video games [εικόνα]



Μια νέα πάθηση ψυχικής υγείας αναγνώρισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η διαταραχή ονομάζεται gaming και αφορά εκείνους που έχουν εθισμό στα video games και δεν μπορούν να πάρουν τα χέρια τους από το τηλεχειριστήριο.

Οσοι πάσχουν από αυτή τη διαταραχή λέγεται πως έχουν «μειωμένο αυτοέλεγχο gaming», δηλαδή αδυνατούν να ελέγξουν τη συχνότητα, την ένταση και τη διάρκεια της συνήθειάς τους.

Το gaming ως πάθηση περιλαμβάνεται στην επικαιροποιημένη λίστα της Παγκόσμιας Ταξινόμησης των Νοσημάτων (ICD-11), που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2018.

«Το πρότυπο της συμπεριφοράς είναι αρκετά σοβαρό ώστε να έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές βλάβες στους προσωπικούς, οικογενειακούς, κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματικούς ή άλλους σημαντικούς τομείς λειτουργίας», σημειώνεται στη σχετική έκθεση.



Το να παίζει κανείς video games δεν είναι πρόβλημα, ωστόσο, γίνεται όταν κάποιος σταματά να το ελέγχει.

«Η διαταραχή θα πρέπει να είναι εμφανής για μια περίοδο τουλάχιστον 12 μηνών προκειμένου να δοθεί μια διάγνωση, αν και η απαιτούμενη διάρκεια μπορεί να μειωθεί αν πληρούνται όλες οι διαγνωστικές απαιτήσεις και τα συμπτώματα είναι σοβαρά», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Η συγκεκριμένη διαταραχή μπορεί να έχει πολλές επιπτώσεις, αν και υπάρχουν οργανισμοί υγείας που δεν συμφωνούν με αυτό, καθώς δεν το έχουν αναγνωρίσει.

Σύμφωνα με το Newsweek, το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών, το οποίο δημιουργήθηκε από την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία (APA), δεν έχει αναγνωρίσει, προς το παρόν, το gaming ως επίσημη διαταραχή. Ο οδηγός του, βέβαια, συμπεριλαμβάνει το gaming στο Διαδίκτυο ως πρόβλημα τη συνέχιση της παρακολούθησης για μελλοντική ένταξη.



Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad