Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροίΣυγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και έξω από την Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, με κύρια αιτήματα να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός αλλά και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.


Οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 12:00.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη μέλη του Σωματείου Εργαζομένων σε Νοσοκομεία θα συγκεντρωθούν έξω από την Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, στην Αριστοτέλους.
Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αναφέρει ότι «οι συμβάσεις των επικουρικών που λήγουν στις 31/12/2018 θεωρούνται μη νόμιμες. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 1.000 γιατροί κινδυνεύουν με απόλυση πολύ πριν τη λήξη της σύμβασής τους».

Όπως σημειώνει, «την αποκλειστική ευθύνη» για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει η κυβέρνηση, η οποία «αν ήθελε θα καταργούσε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, θα προχωρούσε σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού...». «Οι επικουρικοί γιατροί καλύπτουν ένα ελάχιστο τμήμα των "τραγικών ελλείψεων" που υπάρχουν» συμπληρώνει.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad