ΚΕΔΕ: Το νέο Προεδρικό Διάταγμα θα κλείσει πολλούς παιδικούς σταθμούς - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΚΕΔΕ: Το νέο Προεδρικό Διάταγμα θα κλείσει πολλούς παιδικούς σταθμούςΗ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος δημιουργεί προβλήματα αναφέρει η Κεντρική Ένωση των Δήμων και καλεί την κυβέρνηση και τις περιφέρειες να ενισχύσουν τις δομές
Τα προβλήματα που προκύπτουν από το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τη λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, απασχόλησαν τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Όπως επισημάνθηκε, η εφαρμογή του θα οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών από τους υπάρχοντες παιδικούς σταθμούς και κυρίως από τους πρώην κρατικούς που έχουν μεταβιβαστεί στους δήμους και στεγάζονται κυρίως σε κτίρια που δεν πληρούν τα κριτήρια που τίθενται ( αύλειοι χώροι , εμβαδόν κτιρίου κ.α ) .


Όπως τόνισε ο εισηγητής του θέματος , δήμαρχος Νεάπολης -Συκεών , Σίμος Δανιηλίδης, αν δεν υπάρξει νέα σχετική ρύθμιση , θα υπάρξει συρρίκνωση των δομών και παράλληλα αύξηση του κόστους λειτουργίας των υπολοίπων . Επίσης ανάφερε ότι για την πιστοποίηση των υπαρχόντων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών σε θέματα πυρασφάλειας κ.α , που πρέπει να γίνει μέχρι το καλοκαίρι , η δαπάνη για κάθε δήμο είναι μεγάλη και θα πρέπει γι αυτό το λόγο να υπάρξει συμβολή του κράτους. Παράλληλα ζήτησε πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης των δομών αυτών, που θα καλύπτει τη λειτουργία τους , όπως προέβλεπε ο σχετικός νόμος για τη μεταβίβασή τους , αλλά δεν τηρήθηκε ποτέ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ , Γιώργος Πατούλης , ζήτησε να συμβάλλουν και οι Περιφέρειες στη χρηματοδότηση κατασκευής νέων βρεφονηπιακών σταθμών ώστε να μπορούν να φιλοξενούνται όλα τα νήπια σ΄αυτά . Ο επικεφαλής της παράταξης " Ριζοσπαστική Αυτδοιοικητική Πρωτοβουλία" και δήμαρχος Αιγάλεω, ζήτησε η ΚΕΔΕ να καλέσει όλα τα κόμματα να δεσμευθούν για την υλοποίηση ενός προγράμματος χρηματοδότησης για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τα ζητήματα που έχουν επισημανθεί. Η εκπρόσωπος της " Λαϊκής Συσπείρωσης", δημοτική σύμβουλος Πειραιά , Ελπίδα Παντελάκη , επισήμανε ότι πολλοί βρεφονηπιακοί σταθμοί στεγάζονται σε νοικιαζόμενα κτίρια , για τα οποία οι δήμοι δεν μπορούν να προβούν σε δαπάνες κατασκευής όσων απαιτούνται για να πιστοποιηθούν .

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad