Ο «δρόμος της αγάπης» βρίσκεται στην Πελοπόννησο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Ο «δρόμος της αγάπης» βρίσκεται στην ΠελοπόννησοΟ δρόμος της αγάπης βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Βυτίνας, στο λεγόμενο Παλαιό Χωριό με τις ιστορικές εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων (του 1831 με εξαιρετικό ξυλόγλυπτο τέμπλο) και της Κοίμησης της Θεοτόκου του 1847.

Το παραμυθένιο δρομάκι δεν πήρε το όνομά του μόνο επειδή σήμερα είναι πολύ αγαπητό στους ερωτευμένους επισκέπτες της Βυτίνας. Ονομάζεται έτσι από πολύ παλιά, όταν οι νέοι έκαναν το περίπατό τους πρωτογνωρίζοντας τους μελλοντικούς τους συζύγους και ανταλλάσοντας ερωτικά βλέμματα και μηνύματα, σύμφωνα πάντα με τα αυστηρά ήθη της εποχής.

 Φωτογραφία:kalimeraarkadia.gr

Το τοπίο στην συγκεκριμένη τοποθεσία θυμίζει κάτι από άλλη εποχή, ενώ ο «δρόμος της αγάπης» είναι ίσως και το πιο ρομαντικό μέρος του χωριού που θα κάνει την καρδιά σου να «φτερουγήσει» και πάλι για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.


 Φωτογραφία:kalimeraarkadia.gr

Που βρίσκεται η Βυτίνα

Απέχοντας σχεδόν 2 ώρες από την Αθήνα, η Βυτίνα Αρκαδίας βρίσκεται σε υψόμετρο 1033 μέτρων, στο όρος Μαίναλο σε μια κατάφυτη περιοχή που δεσπόζουν πεύκα, έλατα και καστανιές. Αποτελεί ένα από τα αξιολογότερα ορεινά θέρετρα της Πελοποννήσου και ευρύτερα της Ελλάδας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 652 κατοίκους, ενώ το όνομά της κατά την επικρατέστερη άποψη προέρχεται από τη λέξη "Βυθός" επειδή αρχικά ήταν κτισμένη σε λεκάνη ανάμεσα σε λόφους.Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad