Τερματίζεται η «πολιτική ομηρία» των συμβασιούχων στην καθαριότητα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Τερματίζεται η «πολιτική ομηρία» των συμβασιούχων στην καθαριότηταΜε τις επικείμενες 8.845 μόνιμες προσλήψεις, μέσω ΑΣΕΠ, στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων και στις ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης) «τερματίζεται η "πολιτική ομηρία" των εκ περιτροπής συμβασιούχων στην καθαριότητα» αναφέρει, σε άρθρο του, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

«Κάποιοι θα ήθελαν την επιστροφή στο προ του 2015 καθεστώς της σύναψης συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που απαγόρευαν όμως τη διαδοχική απασχόληση των ίδιων προσώπων, (άρα θα αποκλείονταν αυτομάτως οι ήδη υπηρετούντες συμβασιούχοι). Αυτό, όμως, θα σήμαινε επιστροφή στην κατάσταση της "πολιτικής ομηρίας" των εκ περιτροπής συμβασιούχων και, κυρίως, στην υπονόμευση της ικανότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ασκήσουν τη δικαιωματική τους υποχρέωση για την αποκομιδή των απορριμμάτων με δικά τους μέσα, διασφαλίζοντας μία ιδανική ισορροπία κόστους και οφέλους για τους δημότες» τονίζει ο υπουργός.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν προέκρινε έναν «στημένο διαγωνισμό», προσθέτοντας πως «κριτήρια κοινώς αποδεκτά υπάρχουν και εφαρμόζονται». Όπως σημειώνει, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός «δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε και το τέλος των προσπαθειών της κυβέρνησης για αύξηση της απασχόλησης» και υπογραμμίζει ότι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε αυτές τις συνθήκες, εκτός από πραγματικό περιεχόμενο, έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς δηλώνει ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη, ώστε το έργο της αποκομιδής απορριμμάτων να εκτελείται από τους ΟΤΑ και όχι από ιδιώτες.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad