Τι πρέπει να κάνετε για να μην χάσετε το ΚΕΑ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Τι πρέπει να κάνετε για να μην χάσετε το ΚΕΑΠροσοχή χρειάζεται από τους δικαιούχους να ανανεώσουν τις αιτήσεις για το Εισόδημα Αλληλεγγύης
Προσοχή χρειάζεται από τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν να χάσουν το ΚΕΑ. Οι αιτήσεις χρειάζονται ανανέωση το Φεβρουάριο του 2018.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, οι οποίες εγκρίθηκαν εντός του Φεβρουαρίου 2017 και έκτοτε δεν έχουν τροποποιηθεί, πρέπει να υποβληθούν εκ νέου από την 1η Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις. Τα παραπάνω αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πώς ανανεώνεται η αίτηση

Οι νέες αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν, είτε απευθείας από τους δικαιούχους μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕΑ (www.keaprogram.gr) είτε μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων, ή μέσω των Κέντρων Κοινότητας του τόπου διαμονής τους. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τα ΚΕΠ.

Στους δικαιούχους έχει ήδη αποσταλεί από τις 17 Ιανουαρίου 2018 σχετικό γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους, ενημερώνοντάς τους ότι μπορούν, είτε να τροποποιήσουν την εγκεκριμένη αίτηση πριν από την 1η Φεβρουαρίου 2018, είτε μετά την ανάκληση της εγκριτικής απόφασης να υποβάλουν νέα αίτηση.

Από τις 142.087 αιτήσεις οι οποίες εγκρίθηκαν τον πρώτο μήνα εφαρμογής του προγράμματος, 60.000 αιτήσεις δεν είχαν τροποποιηθεί. Μετά την αποστολή των γραπτών μηνυμάτων, έχουν ήδη τροποποιηθεί εντός της τελευταίας εβδομάδας 15.000 αιτήσεις. Συνεπώς, απομένουν 45.000 αιτήσεις οι οποίες δεν έχουν, μέχρι σήμερα, τροποποιηθεί.

Δεδομένου ότι, α) σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του προγράμματος, το 50% των δικαιούχων υποβάλλει απευθείας αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕΑ, χωρίς να προσέλθει σε υπηρεσία του δήμου ή ΚΕΠ και β) του περιορισμένου αριθμού των αιτήσεων οι οποίες αναμένεται να τροποποιηθούν, δεν συντρέχουν λόγοι μαζικής προσέλευσης των δικαιούχων στις υπηρεσίες των δήμων ή τα Κέντρα Κοινότητας του τόπου διαμονής τους.

Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε ημέρα γίνει η υποβολή της αίτησης (είτε 1η είτε 28η Φεβρουαρίου) η καταβολή του ΚΕΑ θα γίνει στο τέλος του ερχόμενου μήνα.

ΠΗΓΗ:news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad