Γονείς, μην ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Γονείς, μην ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook



Εκστρατεία για την προστασία των παιδιών από τα social media
Μην εκθέτετε τα παιδιά σας στα social media.
Αυτό είναι το μήνυμα της εκστρατείας για την προστασία των παιδιών από την έκθεσή τους στo Facebook.

Η εκστρατεία, μία ιδέα του «Ιδρύματος για το Παιδί», ενθαρρύνει τους γονείς στη Γερμανία να μην αναρτούν φωτογραφίες των τέκνων τους στα social media.Κι αν το κάνουν,να γίνεται με προσοχή.


#ErstDenkenDannPosten:«Πρώτα σκεφτείτε και μετά δημοσιεύστε» είναι ένα από τα hashtag που προωθεί το γερμανικό «Ίδρυμα για το Παιδί».   
Εικόνες μ' ένα μωρό να τρώει σπαγγέτι, ένα γλυκύτατο αγοράκι να παίζει με το χαρτί τουαλέτας αναρτώνται συχνά στα social media και τις περισσότερες φορές δεν καλύπτονται με pixel.

Το Ίδρυμα για το Παιδί καλεί τους Γερμανούς γονείς να σκεφθούν τις συνέπειες όταν εμφανίζουν τα παιδιά τους στο Facebook ή το Instagram.



Στο Twitter η αστυνομία του Βραδεμβούργου, που στηρίζει την επίμαχη εκστρατεία, θίγει το θέμα της ευαισθητοποίησης σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα των δικαιωμάτων των παιδιών.

«Επειδή δεν είναι μόνο θέμα αμφισβήτησης του δυνητικού κινδύνου αυτής της εντατικής πρακτικής, υπάρχει το δικαίωμα και στην ιδιωτική ζωή των βρεφών», επισημαίνει αναλύοντας την οπτική κι από την πλευρά των παιδιών. 

«Αγαπητέ μαμά, αγαπητέ μπαμπά. Έχετε το δικαίωμα να είστε περήφανοι για μένα... Υπάρχουν χαριτωμένες φωτογραφίες που θέλετε να μοιραστείτε με τους φίλους σας. Αλλά το Διαδίκτυο δεν είναι ιδιωτικό άλμπουμ».

Το hashtag που επίσης προωθεί το γερμανικό «Ίδρυμα για το Παιδί» είναι σαφές:# MeinBildGehörtMir-«Η εικόνα μου ανήκει σε εμένα».



ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad