Το πρώτο ολιστικό luxury wellbeing destination spa στο Μυστρά - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Το πρώτο ολιστικό luxury wellbeing destination spa στο Μυστρά
Νέο πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα spa ανοίγει στο Μυστρά

Το πρώτο ολιστικό luxury wellbeing destination spa διεθνών προδιαγραφών στην Ελλάδα ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του σε λίγους μήνες από τώρα και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2018. Το νέο ξενοδοχείο το οποίο συγκαταλέγεται στη λίστα των πλέον αναμενόμενων σπα openings θα φέρει την επωνυμία Euphoria Retreat και θα είναι στον Μυστρά Λακωνίας.Πρόκειται για μια τουριστική επένδυση συνολικής αξίας 20 εκατ. ευρώ, με εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, που στόχο έχει να μυήσει τους επισκέπτες του στον κόσμο της ολιστικής ευζωίας, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας και προγράμματα ευεξίας και spa.

Ο νέος τουριστικός προορισμός θα βρίσκεται σε έναν τόπο πλούσιας ομορφιάς με ένδοξη ιστορία και φυσικό κάλλος, στη βυζαντινή πόλη - κάστρο του Μυστρά. Για το λόγο αυτό άλλωστε το Euphoria Retreat κατασκευάζεται όχι απλά με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές αλλά και με γνώμονα το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου. Η αρχιτεκτονική του είναι εμπνευσμένη από το Βυζάντιο, τις εκκλησίες και τις εικόνες του Μυστρά. Αντίστοιχα, τα χρώματα θυμίζουν βυζαντινή εικονογραφία και είναι απόλυτα εναρμονισμένα με τη φύση.

Το luxury ξενοδοχείο θα λειτουργεί σε 12μηνη βάση, αφού απευθύνεται σε κοινό που αναζητά διακοπές ευεξίας, χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

Η δυναμικότητά του θα φτάνει τους 95 επισκέπτες, 45 δωμάτια και σουίτες με προδιαγραφές πέντε αστέρων που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 95 επισκέπτες.Το αξιοσημείωτο από αρχιτεκτονικής άποψης οικοδόμημα του Euphoria Retreat, είναι το τετραώροφο υπόσκαφο κτήριο του spa, στο οποίο δεσπόζει η επιβλητική σφαιρική εσωτερική πισίνα με υδροθεραπείες, εμπνευσμένη από το θόλο της Αγίας Σοφίας. Εντός του θα βρίσκει κανείς Οθωμανικό - Βυζαντινό χαμάμ, σάουνα, tepidarium και ειδικά διαμορφωμένους χώρους θεραπειών. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται επιπλέον εξωτερική πισίνα και χώροι γυμναστικής για Yoga, Pilates και TRX. Επίσης, διαθέτει ένα healthy juice bar και ένα εστιατόριο, του οποίου η κουζίνα βασίζεται στα πρότυπα της τοπικής και Μεσογειακής γαστρονομίας. Όλα αυτά θα περιλαμβάνονται εντός μιας καταπράσινης έκτασης περίπου 30 στρεμμάτων, στις οποίες θα πραγματοποιούνται υπαίθριες δραστηριότητες.Τα προγράμματα και οι θεραπείες του Euphoria Retreat αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο ως «όλον» (“holon”), απευθύνονται στο τρίπτυχο σώμα-ψυχή-πνεύμα και βασίζονται στο πάντρεμα της Ελληνικής και Κινέζικης Ιατρικής και φιλοσοφίας. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα από πολλά προγράμματα ή τα Signature Retreats της επιλογής τους, ανάλογα με τις προσωπικές τους ανάγκες και επιθυμίες, και πάντα υπό την καθοδήγηση της ομάδας ειδικών, που αποτελείται από ιατρούς, mentors, διατροφολόγους, θεραπευτές, γυμναστές, κ.α. Τα προγράμματα του spa περιλαμβάνουν κατηγορίες όπως detox, wellbeing, weight loss, αντιγήρανσης, φροντίδας προσώπου, Yoga, γυμναστικής, κ.α. Τέλος, τα Signature Retreats αποτελούν αποκλειστικά προγράμματα του Euphoria Retreat, που θα πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά τη διάρκεια κάθε μήνα και θα προσφέρουν μια πολυεπίπεδη εμπειρία και πορεία προς την επίτευξη της πνευματικής, συναισθηματικής και σωματικής μεταμόρφωσης.Το νέο ξενοδοχείο αναμένεται να δώσει ανάσα και στην τοπική οικονομία, αφού θα απασχολεί περί τα 85 άτομα προσωπικά με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να προέρχεται από την τοπική κοινωνία. Επιπλέον, η βάση προμηθευτών της μονάδας θα προέρχεται κυρίως από τοπικές επιχειρήσεις και παραγωγούς, με στόχο την αγαστή συνεργασία με τοπικούς φορείς, επαγγελματίες και κατοίκους.

Η νέα τουριστική επένδυση στον Μυστρά Λακωνίας αναμένεται να εμπλουτίσει και να επεκτείνει τη γκάμα των τουριστικών υπηρεσιών και εμπειριών στους επισκέπτες και να ανοίξει νέους ορίζοντες στον εναλλακτικό τουρισμό, προσδίδωντας ακόμα μεγαλύτερη αξία στον τόπο. Οι ήδη προγραμματισμένες εκτεταμένες ενέργειες προβολής του Euphoria Retreat στις αγορές του εξωτερικού, στόχο έχουν να συμβάλλουν συνολικά στην προβολή του Μυστρά και της ευρύτερης περιοχής στις διεθνείς αγορές, να αναδείξουν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου και να ενισχύσουν την εικόνα και την αναγνωρισιμότητά τους.

Το Euphoria Retreat αποτελεί μια αμιγώς ελληνική επιχειρηματική πρωτοβουλία, εγχείρημα της Μαρίνας Εφραίμογλου, η οποία μετά από πολυετή πορεία στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τα τελευταία 14 χρόνια έχει μετατοπίσει το ενδιαφέρον της στον κόσμο της ολιστικής ιατρικής και του wellbeing, με σπουδές Κινέζικης Ιατρικής και μακροχρόνια εκπαίδευση, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στις εναλλακτικές θεραπείες. Το Euphoria Retreat, αποτελεί τη φυσική συνέχεια της προσωπικής πορείας της Μαρίνας Εφραίμογλου στο χώρο του wellbeing. «Θέλοντας να δημιουργήσω ένα κέντρο ευεξίας για ανθρώπους που αναζητούν την πραγματική αλλαγή τόσο σωματικά και πνευματικά, όσο και ψυχικά, επισκέφτηκα μια σειρά από πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κέντρα ευεξίας και spa σε όλο τον κόσμο. Κάθε φορά αισθανόμουν ότι κάτι έλειπε, όχι τόσο από τις υπηρεσίες και τις θεραπείες, αλλά από την ψυχή του ίδιου του μέρους. Στη μακρόχρονη αναζήτησή των βάσεων για να μπορέσω να δημιουργήσω το Retreat, ανακάλυψα ότι η απάντηση στο ερώτημά μου βρισκόταν στην ελληνική μου κληρονομιά, στον τόπο μου. Ένας τόπος με εξέχουσα θέση στην ιστορία, ένας τόπος με ποικιλία φυσικών αγαθών και πνευματικότητα, που έδωσε στους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους την έμπνευση να βλέπουν τη ζωή ως μια αδιάκοπη ευκαιρία για ανάπτυξη και εξερεύνηση. Αυτό ακριβώς είναι που εμπνέει και τη δική μας φιλοσοφία γύρω από αυτό μας το εγχείρημα, το όνομα του ‘Euphoria Retreat’, αλλά και όλα τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί μέσα σε αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά

ΠΗΓΗ:insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad