Οι πέντε ατάκες που πρέπει να λέτε στο παιδί όταν ξεσπάει - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Οι πέντε ατάκες που πρέπει να λέτε στο παιδί όταν ξεσπάειΑναπόφευκτα θα υπάρξουν φορές που θα ξεσπάσει τα νεύρα του άκομψα λόγω ανωριμότητας της ηλικίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν κάποιες κουβέντες που μπορείτε να του πείτε:

«Προσπάθησε να ηρεμήσεις. Τα μεγάλα παιδιά δε φέρονται έτσι!»

Αν του πείτε μόνο το πρώτο σκέλος, ενδέχεται να κάνετε χειρότερα τα πράγματα. Λέγοντας και το υπόλοιπο όμως, «χτυπάτε» το παιδί στο φιλότιμο και αυξάνετε τις πιθανότητες να βάλει οικειοθελώς τέλος στο ξέσπασμά του.

«Δε μου αρέσουν τέτοιες συμπεριφορές!»

Αυτή την ατάκα θα πρέπει να την πείτε με ήρεμο τρόπο, αφού περάσει η «μπόρα» και όχι όταν το παιδί έχει ένταση. Δεν πρέπει να φανεί ως επίπληξη, παρά σαν έμμεση συμβουλή για αποφυγή ανάλογων συμπεριφορών στο μέλλον, εξηγώντας μάλιστα τους λόγους.

«Δεν πρόκειται να γίνει αυτό που θες με φωνές!»

Ορισμένες φορές τα παιδιά ξεσπούν για να δείξουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήσατε ένα ακόμα χατίρι τους. Θεωρούν ίσως ότι με μια τέτοια συμπεριφορά θα σας εξαναγκάσουν να ενδώσετε. Δώστε του λοιπόν να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.

«Θέλω να μου ζητάς ήρεμα ό,τι θες!»

Αμέσως μετά την παραπάνω ατάκα, θα μπορούσε κάλλιστα να ακολουθήσει η συγκεκριμένη, για να κάνετε ακόμα πιο σαφές στο παιδί ότι με το σωστό τρόπο μπορούν να βρεθούν λύσεις στις περισσότερες των περιπτώσεων.

«Καταλαβαίνω απόλυτα πώς νιώθεις!»

Δείξτε ενσυναίσθηση, μπείτε στη θέση του παιδιού και δώστε του να καταλάβει ότι αντιλαμβάνεστε πλήρως γιατί φέρεται έτσι, χωρίς όμως να του δώσετε άλλοθι να συνεχίσει. Το ζητούμενο είναι απλά να δείξετε κατανόηση, κάτι απόλυτα σημαντικό για την ψυχοσύνθεσή του.

ΠΗΓΗ: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad