Οι δικαιούχοι του προγράμματος αναδιάρθρωσης αμπελώνων στην Κορινθία - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Οι δικαιούχοι του προγράμματος αναδιάρθρωσης αμπελώνων στην ΚορινθίαΣτη Διαύγεια δημοσιεύτηκε η τελική κατάταξη των δικαιούχων παραγωγών και η κατανομή των κονδυλίων για την ένταξή τους στο πρόγραμμα για την αμπελοοινική περίοδο 2017- 2018, με βάση τους διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους που διενέργησαν οι Δ.Α.Ο.Κ. των Π.Ε. της χώρας.

Η κατανομή των κονδυλίων ανέρχεται σε 11.392.688,70 ευρώ και αφορά την αναδιάρθρωση 7.919,40 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, για την περίοδο εφαρμογής του προγράμματος 2017-2018 η κατάθεση εγγυητικών επιστολών από τους ενδιαφερόμενους πραγματοποιείται έως και τις 20 Ιουνίου 2018.

Επιπλέον, οι δικαιούχοι του μέτρου «Εκρίζωση – και προετοιμασία εδάφους – Αναφύτευση» για το πρόγραμμα της περιόδου 2017-2018 μετά την παραλαβή της απόφασης έγκρισης, και χωρίς άλλη ειδοποίηση από την Διεύθυνση Αγροτικής Oικονομίας και Κτηνιατρικής/Οικονομίας προβαίνουν σταδιακά στην εκρίζωση των αμπελοτεμαχίων τους το αργότερο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018.

Στην απόφαση επισημαίνεται ακόμη:

Οι ποικιλίες «Ξινόμαυρο» και «Νεγκόσκα» στην Π.Ε. Κιλκίς, οι οποίες συμμετέχουν στον οίνο «ΠΟΠ Γουμένισσα», δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τις δράσεις «εκρίζωση- αναφύτευση με άλλη ποικιλία» και «επανεμβολιασμός» για λόγους προστασίας και διαφύλαξης της αμπελουργικής φυσιογνωμίας της Ζώνης.

Για τον ίδιο λόγο στην Π.Ε. Αχαΐας οι ποικιλίες «Κορινθιακή» και «Μαυροδάφνη» που συμμετέχουν στον οίνο ΠΟΠ «Μαυροδάφνη Πατρών», καθώς και η ποικιλία «Μοσχάτο Άσπρο» που συμμετέχει στους οίνους ΠΟΠ «Μοσχάτος Πατρών» και «Μοσχάτος Ρίου- Πατρών» δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τις ίδιες δράσεις.

Αντιθέτως, οι ποικιλίες Τσάπουρνο στην Π.Ε. Κιλκίς και Κοτσιφολιάτικο στις Π.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνο στις δράσεις:

 εκρίζωση/αναφύτευση με άλλη ποικιλία
iεπανεμβολιασμός
Οι Περιφερειακές Ενότητες που ανήκουν στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης οι οποίες δεν ταξινομούνται ως «λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες» χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. στο 50% του πραγματικού κόστους του προγράμματος, αντί του 75% που ισχύει για τις υπόλοιπες Π.Ε.

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση και την τελική κατάταξη των δικαιούχων

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad