Ένας στους τρεις ανθρώπους δεν μπορούν να φάνε χωρίς να ελέγξουν το κινητό τους - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ένας στους τρεις ανθρώπους δεν μπορούν να φάνε χωρίς να ελέγξουν το κινητό τουςΠλήρως εθισμένοι στο κινητό τους είναι πλέον αρκετοί χρήστες που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτό ούτε την ώρα που τρώνε – Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας
Παρέα με το κινητό φαίνεται ότι τρώει ο ένας στους τρεις ανθρώπους, που δεν μπορούν να φάνε χωρίς να ελέγξουν τη συσκευή, σύμφωνα με έρευνα της  Nutrisystem, εταιρείας παροχής υπηρεσιών για απώλεια βάρους.


Η έρευνα έγινε σε 2.000 άτομα στις ΗΠΑ, με θέμα τους παράγοντες διάσπασης της προσοχής στο βραδινό τραπέζι

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το 29% παίρνει μαζί του το κινητό σε κάθε γεύμα, ενώ πάνω από τους μισούς αποκάλυψαν ότι τις περισσότερες φορές φέρνουν τη συσκευή στο τραπέζι. 
Επίσης, το 29% ελέγχει το κινητό του την ώρα που τρώει, ενώ μόλις το 17% υποστήριξε ότι δεν χρησιμοποιεί ποτέ το τηλέφωνό του κατά τη διάρκεια ενός φαγητού.

Οι μιλένιαλς είναι πιο επιρρεπείς στη συνήθεια του κινητού, εν ώρα φαγητού, με 35% των ανθρώπων που βρίσκονται στην ηλικία 18-25 να υποστηρίζει ότι έχουν πάντα το κινητό μαζί τους.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Κόρντεϊ ΜακΚόρμικ, που εργάζεται στην έρευνα, μέχρι στιγμής οι ειδικοί γνωρίζουν τι πρέπει να τρώει κάποιος, πόσο συχνά και σε ποια ποσότητα για να χάσει βάρος. «Το κομμάτι που πιθανώς είχαμε εστιάσει λιγότερο είναι στο πώς τρώμε», σημείωσε, λέγοντας ότι θα πρέπει να μην χρησιμοποιούμε το κινητό μας.

Η διαιτολόγος μάλιστα αναφέρει ότι η βλαβερή συνήθεια οδηγεί σε υπερκατανάλωση φαγητού, καθώς η προσοχή μας δεν βρίσκεται στο φαγητό, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ελέγχουμε τις ποσότητες που καταναλώνουμε.


Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad