Το δικό της Κέντρο Μελισσοκομίας απέκτησε η Καλαμάτα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Το δικό της Κέντρο Μελισσοκομίας απέκτησε η Καλαμάτα


Ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα νέα για τους μελισσοκόμους της Μεσσηνίας και της Λακωνίας, αφού πλέον είναι γεγονός η ίδρυση Κέντρου Μελισσοκομίας και στην Καλαμάτα. Τα ευεργετήματα από τη λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου είναι πολλά, αλλά το πλέον άμεσο είναι ότι θα αποφορτιστεί το αντίστοιχο Κέντρο της Τρίπολης, που μέχρι σήμερα προσπαθούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τους μελισσοκόμους να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα για να λάβουν συμβουλές και στήριξη.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της Ένωσης Μεσσηνίας, Γιάννης Πάζιος, αναφερόμενος στη νέα δράση που ξεκινά, και η οποία επιδοτείται με 22.000 ευρώ, θα μας δηλώσει ότι «από την περασμένη χρονιά, μέσα από τη διαδικασία δηλώσεων ΟΣΔΕ, διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ένας πολύ μεγάλος αριθμός μελισσοκόμων. Ενδεικτικά, στην περιοχή καταγράψαμε 580 μελισσοκόμους με ενεργό μητρώο. Από εδώ και πέρα, όμως, θα προχωρήσουμε σε ένα ξεκαθάρισμα, ώστε να δούμε ποιοι είναι οι επαγγελματίες και ποιοι ασχολούνται ερασιτεχνικά». Έχοντας σαν δεδομένο τον αριθμό, τα προβλήματα, αλλά και το ότι το Κέντρο Μελισσοκομίας Τριπόλεως είχε μόνο έναν υπάλληλο, προχώρησαν στην ίδρυση του νέου Κέντρου, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Στο ερώτημα εάν υπάρχει ενδιαφέρον από νέους για τον κλάδου, ο κ. Πάζιος, που είναι και υπεύθυνος των επιδοτούμενων προγραμμάτων θα μας επισημάνει: «Με αφορμή το πρόγραμμα Νέων Αγροτών, ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μου αρκετοί νέοι που ενδιαφέρονται για τα προγράμματα μελισσοκομίας, μέσω των οποίων είχαν τη δυνατότητα να επιδοτηθούν για αγορά κυψελών κ.λπ. Αυτό σίγουρα είναι μία ιδιαίτερα ενθαρρυντική εξέλιξη».

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο αναπληρωτής διευθυντής της Ένωσης ανακοίνωσε ότι μέσα στους στόχους είναι η συνεργασία με το τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων και το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ώστε μέσα από την εκπαίδευση και την ενημέρωση να στηριχθεί η προσπάθειά τους.

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad