Επτά σημάδια ότι το παιδί σου θα πετύχει στη ζωή του - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Επτά σημάδια ότι το παιδί σου θα πετύχει στη ζωή τουΕπιτέλους η επιστήμη ανακάλυψε ποιες συμπεριφορές, ως παιδί, οδηγούν σε μια πετυχημένη ζωή ως ενήλικας. Αν και η επιτυχία είναι υποκειμενική και σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τον καθένα από εμάς, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οδηγούν στην επιτυχία.

Ποια είναι αυτά;

1. Διαβάζουν και γράφουν καλά

Σύμφωνα με νέα έρευνα που ανέλυσε στοιχεία από 346.660 μαθητές λυκείου των ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Social Psychology, όσα παιδιά είχαν λιγότερα προβλήματα ανάγνωσης και γραφής είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν υψηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο, να βρουν καλύτερη δουλειά στο μέλλον και να έχουν υψηλότερο εισόδημα.

2. Τους ενδιαφέρει το σχολείο

Η ίδια έρευνα βρήκε ότι η προσοχή ενός μαθητή στην τάξη επίσης αποτελεί «δείκτη» για το πώς θα εξελιχθεί στη μετέπειτα ζωή του. Όπως ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας Marion Spengler, «ορισμένες συμπεριφορές στο σχολείο έχουν μακροπρόθεσμες επιδράσεις στην ζωή του ανθρώπου».

3. Είναι συνεπείς μαθητές

Η ομάδα της Spengler συμπέρανε επίσης πως όσο πιο συνεπές είναι το παιδί στο σχολείο, δηλαδή παρακολουθεί τακτικά, κάνει τα μαθήματά του και παίρνει στα σοβαρά τις εξετάσεις, τόσο πιο πιθανό είναι η ζωή του ως ενήλικας να είναι επιτυχημένη.

4. Κάνουν δουλειές στο σπίτι

Σύμφωνα με την Julie Lythcott-Haims, πρώην πρύτανη στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το βιβλίο της «Πώς να μεγαλώσεις έναν ενήλικα» ('How to Raise an Adult'), «αν τα παιδιά δεν μαθαίνουν να πλένουν τα πιάτα, τότε αυτό σημαίνει ότι κάποιος άλλος το κάνει αυτό για εκείνα» κι έτσι δεν μαθαίνουν ότι κάποιες δουλειές πρέπει να γίνουν κι ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν στο σύνολο.

Αυτό, όπως υποστηρίζει, βασίζεται σε πολύχρονη έρευνα του Χάρβαρντ, σύμφωνα με την οποία, ο μεγαλύτερος δείκτης που προβλέπει την επιτυχία είναι αν έκαναν, σαν παιδιά, δουλειές στο σπίτι.

5. Μαθαίνουν μαθηματικά από νωρίς

Έρευνα του 2007 σε 35.000 παιδιά προσχολικής αγωγής στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Μ. Βρετανία βρήκε ότι η ανάπτυξη μαθηματικών ικανοτήτων σε μικρή ηλικία προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα σε έναν ενήλικα.

6. Αψηφούν τους γονείς τους

Το να έχεις παιδιά που επαναστατούν μπορεί να μην ακούγεται ευχάριστο, αλλά είναι σίγουρα σημάδι ότι μάλλον κάτι κάνεις σωστά. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Developmental Psychology, η οποία παρακολούθησε το εκπαιδευτικό επίπεδο και το εισόδημα των παιδιών που φοιτούσαν στα σχολεία του Λουξεμβούργου το 1960, εκείνα τα παιδιά που επαναστατούσαν ενάντια στην εξουσία και αψηφούσαν τους γονείς τους είχαν την τάση να παραμείνουν στο σχολείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

7. Επιμένουν στους στόχους τους

Πρόκειται για το γνωστό, πλέον, χαρακτηριστικό, το οποίο όλοι οι «γκουρού» αυτογνωσίας επικαλούνται. Το λεγόμενο «grit», δηλαδή η επιμονή στα δύσκολα, είναι ένα χαρακτηριστικό που αν το καλλιεργήσεις από παιδί οδηγεί στην επιτυχία στην ενήλική ζωή σου, σύμφωνα με την ψυχολόγο και καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, Angela Duckworth.


Πηγή:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad