Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στις Κάννες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στις Κάννες


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, για πρώτη φορά προβάλλει την αξιοποίηση όλων των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην Πελοπόννησο, μέσω της συμμετοχής της στην ΜΙΡΙΜ 2018, στις Κάννες της Γαλλίας, τη μεγαλύτερη «Έκθεση – Συνέδριο» αξιοποίησης ακινήτων στην Ευρώπη, και της πρωτοβουλίας της για το Invest in Peloponnese που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πελοπόννησος Α.Ε.».

Η πολιτική αυτή πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στοχεύει στην άμεση προσέλκυση επενδυτών από όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες της Πελοποννήσου.

Μέσω του εμπλουτισμού του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Πελοποννήσου, με ακίνητα ιδιωτών, ενισχύεται το επενδυτικό ενδιαφέρον διατηρώντας και αυξάνοντας τις αξίες των ακινήτων σε περίοδο κρίσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών με φορείς και στελέχη οργανισμών επιφορτισμένων με την ευθύνη αξιοποίησης ακινήτων. Τα στελέχη της αποστολής, παρουσίασαν σε επενδυτές τουριστικών ακινήτων, σε developers και σε οργανισμούς που χρηματοδοτούν κυρίως μεγάλες τουριστικές επενδύσεις το διαμορφωμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τα ακίνητα που προωθεί η πρωτοβουλία Invest in Peloponnese, αφορούν κτίσματα και εκτάσεις που ανήκουν στην ΕΤΑΔ, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΥΠΑΑΠΕΔ. Η πρωτοβουλία αυτή, έρχεται να ενισχύσει και βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με την εθνική στρατηγική αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του δημοσίου υπό την Enterprise Greece.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, παρόλο που παρόμοιες πρωτοβουλίες είναι ευρέως εφαρμόσιμες από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την Ευρώπη, οργανισμοί που κατείχαν ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στην έκθεση, στην χώρα μας ο μόνος αντίστοιχος φορέας που δραστηριοποιείται σχετικά είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην επόμενη φάση εφαρμογής της πρωτοβουλίας θα ακολουθήσει αντίστοιχη προσέγγιση που θα αφορά σε επιλεγμένα ιδιωτικά ακίνητα.

Στην Έκθεση, παρέστη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Σαρρής, άμεσος συνεργάτης του Περιφερειάρχη σε θέματα επενδύσεων και ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Γκανάς Αριστοτέλης, οι οποίοι πραγματοποίησαν σειρά επαφών, ενώ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και τις τάσεις που διαμορφώνονται στις πολιτικές που αφορούν την ευρεία χωρική ανάπτυξη, τις τουριστικές υποδομές και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που εξελίσσονται στην Ευρώπη και διεθνώς.

Η αποστολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συμμετείχε επίσης στην επίσημη εκδήλωση που πραγματοποίησε η Enterprise Greece, για τον επενδυτικό προορισμό Ελλάδα.από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: Περ. Πελ/σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad