Γ.Δέδες: Υποστήριξη υλοποίησης έργων στα μικρά νησιά της χώρας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Γ.Δέδες: Υποστήριξη υλοποίησης έργων στα μικρά νησιά της χώρας


Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται η υποστήριξη υλοποίησης έργων στα 35 μικρά νησιά της χώρας μετά την υπογραφή δύο ακόμα προγραμματικών συμβάσεων από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γ. Δέδε, στα πλαίσια των σχετικών κατευθύνσεων του Υπουργού Υποδομών, Χ. Σπίρτζη. Συγκεκριμένα, με τη διυπουργική συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, της ΜΟΔ (Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης) και της ΕΕΤΑΑ (Υπουργείο Εσωτερικών και ΚΕΔΕ) δημιουργήθηκε η Μονάδα Υλοποίησης Έργων σε Δήμους μικρών Νησιών, στην οποία η Γενική Γραμματεία Υποδομών έχει αναλάβει τη μέριμνα εκπόνησης των μελετών και υλοποίησης των έργων.

Ικανοποιείται έτσι η πάγια ανάγκη υποστήριξης των δήμων των μικρών νησιών που δεν διαθέτουν επαρκώς στελεχωμένη τεχνική υπηρεσία και επομένως αδυνατούν να υλοποιήσουν έργα ιδιαίτερης σπουδαιότητας για την τοπική τους κοινωνία. Με την υποστήριξη των εμπλεκόμενων Υπουργείων μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα και με ευέλικτο τρόπο την υλοποίηση έργων που ήταν επί μακρόν μπλοκαρισμένα ενώ υπήρχε η δυνατότητα χρηματοδότησής τους.

Μεταξύ των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί και υλοποιούνται περιλαμβάνονται τα έργα βρεφονηπιακού σταθμού και Μονάδας Φροντίδας ηλικιωμένων στη Πάτμο, η αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων της Χάλκης, η κατασκευή Ιατρείου στην Ανάφη, η ανάπλαση παραλιακού μετώπου στο Καστελόριζο, η θωράκιση προβλήτας λιμένα Πάτμου, η επισκευή κτιρίου επιβατών στους Λειψούς, ενώ ακολουθούν συμβάσεις για την Κάσο και την Αστυπάλαια.

Ταυτόχρονα, εγκρίθηκε η μεταβίβαση ποσού 1 εκατ. € από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο Δήμο Σύμης, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 13-11-2017 στις οδικές υποδομές του Δήμου Σύμης», ενώ παράλληλα προωθείται και η διάθεση πίστωσης ποσού 510.000€ στον ίδιο Δήμο για την αποκατάσταση των ζημιών λιμένα Σύμης.
 Γιωργος Δεδες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad