Πόση ώρα ξοδεύουμε οι Έλληνες για φαγητό - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Πόση ώρα ξοδεύουμε οι Έλληνες για φαγητό


Πρωταθλητές στον κόσμο οι Έλληνες στον χρόνο που δαπανούν για φαγητό, ποτό και καφέ. Στην τρίτη θέση οι Ελληνίδες

Το ότι για τους περισσότερους από τους Έλληνες το φαγητό είναι απόλαυση και ιεροτελεστία παρά μία καθημερινή ανάγκη επιβίωσης το γνωρίζαμε. Αυτό που ίσως δεν ξέραμε είναι ότι ο χρόνος που δαπανούν οι Έλληνες για το φαγητό ποτέ και καφέ τους κατατάσσει στην πρώτη θέση στον κόσμο.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα που δημοσίευσε ο ΟΟΣΑ πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, μπορεί οι Ελληνίδες να βρίσκονται στην τρίτη θέση με 2 ώρες και 4 λεπτά, πίσω από τις Γαλλίδες και τις Ιταλίδες, όμως οι Έλληνες σπάνε όλα τα ρεκόρ (σ.σ. ο χρόνος των ανδρών απεικονίζεται με την καφέ βούλα).Συγκεκριμένα οι Έλληνες κάθονται στο τραπέζι του φαγητού, για ποτό ή καφέ σε 2 ώρες και 18 λεπτά, χρόνος που τους κατατάσσει πρώτους ανάμεσα στις χώρες που πραγματοποίησε την σχετική έρευνα ο ΟΟΣΑ. Όπως φαίνεται και από τον πίνακα οι διαφορά στον χρόνο μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες μίας χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος χρόνος στις 28 χώρες του ΟΟΣΑ είναι 1 ώρες και 31 λεπτά για τις γυναίκες και 1 ώρα και 35 λεπτά για τoυς άνδρες. Κοινώς οι Έλληνες είναι πιο "χαλαροί" κατά περίπου τρία τέταρτα σε σχέση με τον μέσο όρο. Στον αντίποδα οι πιο γρήγοροι στο φαγητό είναι οι Αμερικανοί οι οποίοι θα σηκωθούν από το τραπέζι στα 63 λεπτά, ακολοθούμενοι από τους γείτονες τους Καναδούς που δαπανούν για φαγητό και ποτό 1 ώρα και 5 λεπτά.

Πηγή στοιχείων: ΟΟΣΑ φωτογραφία: shutterstock

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad