Για ποιον λόγο έρχεται η Tesla στην Ελλάδα; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Για ποιον λόγο έρχεται η Tesla στην Ελλάδα;


Πληθώρα ερωτημάτων έχει δημιουργήσει η έλευση της Tesla στην Ελλάδα με την επωνυμία Tesla Greece. Τι ακριβώς θέλει να κάνει ο πρωτοπόρος ιδιοκτήτης της Elon Musk; Να εισάγει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας; Να τα παράγει εδώ ή μήπως η δημιουργία του εν λόγω παραρτήματος σχετίζεται με ερευνητικούς σκοπούς;

Σύμφωνα με την περίληψη του καταστατικού της εταιρείας που κατατέθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, η Tesla Greece έχει ως πρωταρχικό σκοπό «την προαγωγή της έρευνας και της ανάπτυξης τεχνολογίας στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και στον τομέα της παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας», αλλά και «την παραγωγή, εισαγωγή, διανομή, πώληση, επισκευή, διατήρηση και επιδιόρθωση των ηλεκτρικών οχημάτων».

Όπως δήλωσε στο αμερικάνικο Electrek εκπρόσωπος της εταιρείας:

«Η Tesla ιδρύει ένα μικρό κέντρο έρευνας και εξέλιξης στην Αθήνα, το οποίο θα στελεχωθεί από μια ομάδα υψηλής κατάρτισης επιστημόνων. Η ομάδα αυτή θα επικεντρωθεί σε συγκεκριμένα project έρευνας και ανάπτυξης, έχοντας στενή σχέση με την ομάδα μας στις Η.Π.Α.».

Επισημαίνει δε ότι «η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά ταλέντα στο πεδίο της εξέλιξης και κατασκευής ηλεκτροκινητήρων, καθώς και Πανεπιστήμια που προσφέρουν ειδικά προσαρμοσμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες πάνω στην τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων».

Η Tesla Greece ιδρύθηκε με αρχικό κεφάλαιο 740.000 ευρώ και ο μοναδικός της εταίρος είναι η Tesla International B.V., δηλαδή το ευρωπαϊκό παράρτημα της αμερικανικής Tesla στην Ολλανδία. Διαχειριστής της εταιρείας έχει οριστεί ο Στέφαν Γουίλιαμ Βέρκμαν, οικονομικός διευθυντής της Tesla International B.V.

ΠΗΓΗ:altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad