Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και world tourism forum lucerne think tank - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και world tourism forum lucerne think tank


«Στόχος μας είναι η Πελοπόννησος να αποτελέσει το παγκόσμιο πρότυπο αειφόρας ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος», δήλωσαν από κοινού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, του World Tourism Forum Lucerne Think Tank κ. Martin Barth, κατά τη συνάντησή τους, στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB στο Βερολίνο.

Ο κ. Barth, δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την Πελοπόννησο, όπου την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε στο Costa Navarino το World Tourism Forum Lucerne Think Tank, και κυρίως από το πολιτικό όραμα του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, όπως αυτό παρουσιάστηκε κατά τις εργασίες του συνεδρίου.

Εξήρε, επίσης, τη στρατηγική της Περιφέρειας στην αειφόρα ανάπτυξη του τουριστικού της προϊόντος, όπου κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει ο ανθρώπινος παράγοντας, και χαρακτήρισε την Πελοπόννησο τον ιδανικό τόπο που θα μπορούσε να αναδειχθεί στο παγκόσμιο πρότυπο αειφόρας ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τόνισε από την πλευρά του, την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, για τη φιλόδοξη και καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία, η οποία όχι μόνο θα αναδείξει παγκοσμίως τον προορισμό της Πελοποννήσου, αλλά θα την καταστήσει το διεθνές μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης με σεβασμό στο ανθρωπογενές, φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον.

Ο κ. Τατούλης, τόνισε ακόμη, ότι, η τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διοργάνωση παγκόσμιων γεγονότων, όπως το World Tourism Forum Lucerne Think Tank, που αποτελεί τον κορυφαίο διεθνή φορέα διαμόρφωσης των στρατηγικών της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, και οι επενδύσεις της, αποδίδουν καρπούς πέρα από κάθε προσδοκία.

«Νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί καταφέραμε να αναδείξουμε σε παγκόσμιο επίπεδο και να αξιοποιήσουμε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου και αυτό είναι προς όφελος όχι μόνο των πολιτών της Πελοποννήσου, αλλά όλης της χώρας. Εκπληρώνουμε παράλληλα μια βασική προεκλογική μας δέσμευση για την εδραίωση συμφώνου ποιότητας για το τουριστικό μας προϊόν με διεθνείς προδιαγραφές».

Ο κ. Barth, για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, στην Πελοπόννησο, πραγματοποίησε ήδη συνάντηση με την ηγεσία του Παγκόσμιου Τουριστικού Οργανισμού, ώστε η Πελοπόννησος, να παρουσιαστεί ως η βέλτιστη πρακτική και το πρότυπο αειφόρας τουριστικής ανάπτυξης.

Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, θα καταρτιστεί τριετές σχέδιο δράσης και θα συσταθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ερευνητικό κέντρο – παρατηρητήριο, για την αειφόρα ανάπτυξη του τουρισμού.

από δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad