Αυξάνεται διαρκώς η βασιλοτροφία στην Αργολίδα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Αυξάνεται διαρκώς η βασιλοτροφία στην Αργολίδα


Διαρκώς αυξανόμενη είναι η βασιλοτροφία στην Αργολίδα, τόσο από επαγγελματίες μελισσοκόμους όσο και από ερασιτέχνες, που ζητούν πληροφορίες ώστε να μπορούν να αυτονομηθούν σε αυτό το κομμάτι ή να το εκμεταλλευτούν εμπορικά, παράγοντες βασίλισσες για να τις πουλήσουν.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει είναι ότι τη Δευτέρα αρχίζει στη ΔΙΕΚ Επιδαύρου ένα τμήμα που θα ειδικευθεί στη βασιλοτροφία και για το οποίο έχουν δείξει ενδιαφέρον πάνω από 20 άτομα.

Ο Γιάννης Ρεκούμης που θα μεταφέρει τις γνώσεις του στους ενδιαφερόμενους μέσα από αυτό το τμήμα, τόνισε στην «ΥΧ» πως «καλό είναι κάθε μελισσοκόμος να παράγει τις βασίλισσες που χρειάζεται ώστε να είναι προσαρμοσμένες στο τοπικό κλίμα, γιατί στην εξέλιξή τους γίνονται ανθεκτικότερες και περισσότερο παραγωγικές».

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην Αργολίδα, αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένας που να ειδικεύεται στη βασιλοτροφία, ενώ παράλληλα υπάρχουν μελισσοκόμοι που φέρνουν βασίλισσες από το εξωτερικό, και ειδικότερα τη Γερμανία, που μπορεί να του κοστίσουν μέχρι και 150 ευρώ η μία.

Ο Γιάννης Ρεκούμης, αναφερόμενος στους κινδύνους που κρύβουν τέτοιου είδους εισαγωγές, θα επισημάνει ότι «συνήθως, την πρώτη χρονιά, η πιστοποιημένη εισαγόμενη βασίλισσα δείχνει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του μελισσοκόμου, αλλά στην πορεία τα πράγματα αλλάζουν, αφού πρέπει να προσαρμοστεί σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες».

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad