Ορισμένα σημεία προσοχής για την παιδική παχυσαρκία - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ορισμένα σημεία προσοχής για την παιδική παχυσαρκία


Δεν υπάρχουν μεγάλα μυστικά, παρά μόνο στοχευμένες κινήσεις για να εξαλείψετε τις πιθανότητες να γίνει το παιδί σας παχύσαρκο. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές:

Μια ευεργετική ιδιότητα του θηλασμού είναι ότι αποτελεί εχθρό της παχυσαρκίας, με την έννοια ότι όσα μωρά θηλάζουν, έχουν μικρότερες πιθανότητες να αποκτήσουν περιττά κιλά, σε σχέση με εκείνα που πίνουν μόνο γάλα του εμπορίου.

Μάθετε να δίνετε γάλα στο παιδί μόνο όταν πεινάει και το επιζητά και όχι όταν θεωρείτε από μόνοι σας ότι πρέπει να φάει.

Γενικότερα, μην το πιέζετε να τρώει με το ζόρι όλο το φαγητό του, έτσι ώστε να μάθει να αναγνωρίζει και να λειτουργεί με τα σήματα κορεσμού που στέλνει το σώμα του.

Πολύ μεγάλη προσοχή στα σνακ με λιπαρά, στους χυμούς με ζάχαρη και γλυκαντικά, καθώς και σε τροφές με κορεσμένα λιπαρά. Όλα αυτά, απαγορεύονται δια ροπάλου σε αυτές τις ηλικίες!

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να κινείται και να είναι δραστήριο από μικρή ηλικία. Είναι αυτονόητο ότι μειώνονται δραστικά οι πιθανότητες παχυσαρκίας για όσα παιδιά απολαμβάνουν να είναι ενεργητικά.

Τέλος, ύπνος και παχυσαρκία δεν πάνε μαζί. Αν το παιδί έχει τη δυνατότητα να κοιμάται 10-11 ώρες ημερησίως, πολύ πιο δύσκολα θα αποκτήσει περιττά κιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad