Γιατί τόση πρεμούρα για τη ΝΟΔΕ; | Μέρος Τρίτο | ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Γιατί τόση πρεμούρα για τη ΝΟΔΕ; | Μέρος Τρίτο | ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ



Το "όπιο" μερικών υποψηφίων, παραγόντων, διαδρομιστών και πάσης φύσεως παραμυθάδων : "Μιλάω με τα Κεντρικά", "Τον θέλουν τα Κεντρικά", "Δεν τον θέλει εκείνος", "Τον στηρίζει ο άλλος".

Μια από τις μεγαλύτερες πληγές στη ΝΔ εδώ και δεκαετίες και ο τρόπος για να διακρίνετε τους αυθεντικούς από τους δήθεν.


Από τη Ρηγίλλης, στη Συγγρού και από εκεί στο Μοσχάτο, τα Κεντρικά ήταν πάντα η πιπίλα εκείνων που ήθελαν να αντλήσουν λάμψη από τις επισκέψεις τους στην πρωτεύουσα. Σαν τον Θύμιο τη δεκαετία του 1950 που κατέβαινε με το ταγάρι στην Αθήνα για να γυρίσει μετά στο "χουριό" και να φορέσει στο γάιδαρο ταξίμετρο.


Μαζί με τα Κεντρικά πηγαίνει και το "μιλάω με τον Πρόεδρο", "με τον άνθρωπο του Προέδρου", "με την καθαρίστρια του σπιτιού του Προέδρου", "με το δερματολόγο του Προέδρου", "με τον μανάβη του Προέδρου", "με τον περιπτερά της γειτονιάς του Προέδρου", "με αυτόν που φτιάχνει το αυτοκίνητο του Προέδρου", "με αυτόν που ξέρει ότι ο Πρόεδρος έχει μια κρεατοελιά στον κώλο".


Και όταν αλλάζει ο Πρόεδρος, αυτοί που τα έλεγαν αυτά κάνουν ότι δεν τον ήξεραν, ότι δεν είχαν καμία σχέση και πατάνε και ένα μπινελίκι στον πρώην ... κολλητό Πρόεδρο.


Ειδικά για την περίπτωση Μητσοτάκη οι περισσότεροι και οι περισσότερες που τα λένε αυτά έχουν μεγάλη πλάκα. Και η πλάκα μεγαλώνει όταν κάποιες μεγαλοκοπέλες για παράδειγμα περιμένουν έξω από τις πόρτες για να φάνε μετά από δυο τρεις ώρες "άκυρο" και μετά ουρλιάζουν ότι ο Πρόεδρος δεν τους δίνει σημασία. Όταν γυρνάνε μετά στην επαρχία δεν λένε αυτά, αλλά ότι ο Πρόεδρος τους έφτιαξε ελληνικό στη χόβολη και τους παρήγγειλε "βρώμικο" Μοσχάτου.


Εκείνοι και εκείνες που πραγματικά μιλάνε σε υψηλό επίπεδο με τα Κεντρικά και φαίνονται και κολαούζο δεν θέλουν.


Για να είμαστε και δίκαιοι όμως, υπάρχουν και τύποι στα Κεντρικά που επιτρέπουν αυτό το παιχνίδι για να νιώθουν και οι ίδιοι κάποιοι. Συναντώνται με πολλούς, πουλάνε μούρη και στην πραγματικότητα δεν τους ξέρει και δεν τους ακούει ούτε η μάνα τους. Αφήστε που μερικοί φεύγουν και νύχτα τελικά από τα Κεντρικά.


Η ΝΔ και τα Κεντρικά της έχουν και ένα άλλο πρόβλημα τελευταία. Έχουν λίγη έως μικρή γνώση για την επαρχία. Αυτό το έχουν καταλάβει ορισμένοι που ποτέ δεν είχαν σχέση με τη ΝΔ, κάποιοι από αυτούς μάλιστα υπήρξαν στο παρελθόν μέλη άλλων κομμάτων ή ακόμα και υποψήφιοι βουλευτές, και πλασάρονται σαν γενίτσαροι του Μητσοτάκη.



Για να το κλείνουμε.



Κανένας σοβαρός άνθρωπος των Κεντρικών ή πραγματικά στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη δεν θα ασχοληθεί με τις ΝΟΔΕ. Η ΝΟΔΕ είναι τοπικό παίγνιο, τοπικής αξίας και τοπικού ενδιαφέροντος.


Όποιος έχει και μπορεί να έχει τον κόσμο για να τον ψηφίσει θα εκλεγεί. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Αν υπάρχει μια διαφορά από παλιά είναι εκείνα τα 12 ευρώ. Και πόσα 12ευρα να μοιράσει κανείς. Δύσκολο.


Περισσότερα την άλλη εβδομάδα.


Diogenis-press.gr





ΚΡΖ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad