Φέτος τα πασχαλινά αυγά σου θα είναι έργα τέχνης - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Φέτος τα πασχαλινά αυγά σου θα είναι έργα τέχνηςΗ αλήθεια είναι πως τα κόκκινα αυγά, όπως και κάθε τι κλασικό είναι πάντα μια αξιόπιστη επιλογή. Από την άλλη ποτέ δεν είναι βαρετή μια δημιουργική διαφοροποίηση. Τι εννοούμε; Πώς θα σας φαινόταν, αν αντί για πολύχρωμα ή κόκκινα αυγά, να βάλετε φέτος στην πιατέλα "μεταξωτά". Ναι, για την ακρίβεια θα είναι απλά αυγά κότας που όμως θα φέρουν στην επιφάνειά τους το μοτίβο ενός μεταξωτού υφάσματος που θα επιλέξετε.

Ανακαλύψαμε την τεχνική στο youtube και η αλήθεια είναι πως μας φάνηκε ιδιαίτερα πρωτότυπη. Οκ, μην καταστρέψετε τα καλά σας φουλάρια, αλλά όλο και κάποιο παλιό φόρεμα, πασμίνα (ή και δώρο που δεν θα φορούσατε ποτέ) θα υπάρχει στην ντουλάπα σας. Δείτε πόσο όμορφο είναι το αποτέλεσμα:
Όπως διαβάσαμε χρειάζεται 100% μετάξι, ενώ είναι απαραίτητη και αντίστοιχη ποσότητα βαμβακερού λευκού υφάσματος. Σκεφτείτε ένα πολυφορεμένο φανελάκι από εκείνα που θα κάνατε σε διαφορετική περίπτωση ξεσκονόπανο.

Τι πρέπει να κάνετε:

Φροντίστε να αγοράσετε λευκά αυγά, τα οποία θα αποτυπώσουν καλύτερα το μοτίβο
Κόψτε το μεταξωτό ύφασμα σε τετράγωνα 18 εκατοστών. Ανάλογα με τα κομμάτια μεταξιού που θα έχετε, θα υπολογίσετε τόσο τα αυγά που θα βάψετε, όσο και τα αντίστοιχα ισομεγέθη κομμάτια βαμβακερού υφάσματος.
Καθαρίστε καλά τα αυγά από τυχόν βρομιές και τυλίξτε σφιχτά με το μεταξωτό ύφασμα. κρατήστε την άκρη σαν πουγγί με ένα λαστιχάκι. Σκεπάστε από πάνω με τον ίδιο τρόπο με το βαμβακερό κομμάτι.
Στρώστε τα αυγά σε κατσαρόλα, ιδανικά με τρόπο ώστε να σφηνώνουν στον πάτο της και να μην κινούνται σε αυτή. Γεμίστε με νερό και 2 κ.σ. ξύδι και βράστε για 20-25 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφού κρυώσουν ελαφρά ξετυλίξτε από το ύφασμα. Το μοτίβο θα έχει αποτυπωθεί πάνω στο αυγό.
Καλό είναι να επιλέξετε σκούρα και χοντρά υφάσματα.

Δείτε την διαδικασία πιο αναλυτικά:


Πηγή:
Alen KakoSir

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad