Στην Τρίπολη βρέθηκε ο Μ. Βορίδης - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο Μ. Βορίδης


Στις εργασίες της Νομαρχιακής συνέλευσης Αρκαδίας της Ν.Δ., στην Τρίπολη, συμμετείχε ο βουλευτής Αττικής και τομεάρχης δημόσιας διοίκησης της Ν.Δ. κ. Μάκης Βορίδης.

Βασικά θέματα συζήτησης και κατάθεσης προτάσεων, ήταν οι υποδομές της Αρκαδίας (εν’ όψει του σχεδιασμού του προγράμματος υποδομών της Ν.Δ.) και η ιχνηλάτηση-αξιολόγηση συνθηκών και κλίματος, εν’ όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πριν ξεκινήσει η κλειστή για τα ΜΜΕ, συνέλευση, ο κ. Μάκης Βορίδης, παραχώρησε μία, μίνι συνέντευξη Τύπου.

Απάντησε σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με την αυτοδιοίκηση, με το σχέδιο νόμου για την αποεπένδυση της ΔΕΗ, για το τέλος της μνημονιακής σύμβασης και για την υπόθεση της Νοβάρτις.

* Για την Αυτοδιοίκηση είπε, μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εξαρτώμενες δημοτικές και περιφερειακές αρχές για να επιτύχει διαρκή συναλλαγή με μειοψηφίες που θα υπονομεύουν το αυτοδιοικητικό έργο. Για εμάς δεν είναι αυτό το θέμα. Ούτε τα παιχνίδια με τις ημερομηνίες των εκλογών. Η καθαρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση της απλής αναλογικής και την επιστροφή στον παλιό νόμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κάποια αναλογικότητα, που όμως τώρα δεν αποτελεί προτεραιότητα».

* Για το σχέδιο νόμου των λιγνιτικών μονάδων, τόνισε τα πιο κάτω : «Η Ν.Δ. θα καταψηφίσει το σχέδιο νόμου, γιατί α) δεν εξυπηρετεί τον στόχο για μείωση της συμμετοχής της ΔΕΗ, β) γιατί γίνεται με λάθος τρόπο, αφού η κερδοφορία φεύγει και μένει μόνο η οικονομική υποχρέωση, άρα και τα δάνεια, άρα και τα ελλείμματα, άρα και έντονη συνεισφορά των πολιτών και γ) γιατί έχει περιορισμένες ασφαλιστικές δικλείδες για τους εργαζομένους».

* Για το Μνημόνιο δήλωσε: « Το θέμα δεν είναι εάν τελειώνει η δανειακή σύμβαση ή το μνημόνιο, ή εάν θα έχουμε καθαρή έξοδο ή λιγότερο καθαρή ή με μικρή χρονική παράταση. Το ερώτημα είναι εάν ο πολίτης θα συνεχίσει να πληρώνει αυξημένους φόρους, αυξημένες εισφορές, εάν θα υποστεί νέα μείωση σύνταξης, εάν θα περιοριστεί κι’ άλλο το αφορολόγητο. Τι θα γίνει με όλα αυτά. Θα διατηρηθούν όλες οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις άραγε. Για εμάς το ζητούμενο είναι η μεγέθυνση της οικονομίας. Το όραμα της κοινωνίας δεν μπορεί να είναι η επιδοματική πολιτική του κ. Τσίπρα».

* Για την υπόθεση Νοβάρτις ο κ. Βορίδης, εξέφρασε την γνωστή θέση της Ν.Δ. Είπε χαρακτηριστικά: « Πρόκειται για σκευωρία ολκής με στόχο την σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν μηδενικά στοιχεία».


ΠΗΓΗ:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad