Η “Μυθική Πελοπόννησος” στην Κύπρο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Η “Μυθική Πελοπόννησος” στην Κύπρο


Η “Μυθική Πελοπόννησος” για δεύτερη χρονιά συμμετείχε στην Έκθεση “Ταξίδι 2018” η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου από 20 έως 22 Απριλίου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με την Ελλάδα να αποτελεί τον τιμώμενο  προορισμό  της έκθεσης.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «ΤΑΞΙΔΙ 2018» διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ACTA και αποτελεί τη μοναδική διεθνή έκθεση τουρισμού που διοργανώνεται στην Κύπρο και το ιδανικό φόρουμ για τη σωστή και πλήρη ενημέρωση του Κυπριακού κοινού, όσον αφορά τουριστικούς προορισμούς, ταξιδιωτικά πακέτα και χώρους αναψυχής εντός και εκτός της μεγαλονήσου. Έχει πλέον εδραιωθεί ως ένας πολύ χρήσιμος θεσμός, τον οποίο ο Κύπριος ταξιδιώτης αναμένει για να κάνει τις επιλογές του, όχι μόνο για τις καλοκαιρινές του διακοπές, αλλά και για τα μελλοντικά του ταξίδια, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενημέρωσαν το κοινό της έκθεσης για την δυναμική του προορισμού της Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα το κυπριακό τουριστικό γραφείο Skylab Travels Ltd έδινε πληροφορίες στους επισκέπτες για τα εξειδικευμένα πακέτα που έχει προγραμματίσει για τη Πελοπόννησο.

Tην Παρασκευή 20 Απριλίου και μετά το πέρας των εγκαινίων έγινε παρουσίαση του προορισμού Πελοπόννησος αλλά και της Πελοποννησιακής γαστρονομίας. Η κα Νικολάκου αναφέρθηκε στις μοναδικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης στην Πελοπόννησο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις απευθείας πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας «Γλαύκος Κληρίδης» προς το Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», που θα ξεκινήσουν τη θερινή περίοδο, σε συνέχεια των επιτυχημένων πτήσεων του 2017.  Επίσης παρουσιάστηκε η πελοποννησιακή κουζίνα από τον αναγνωρισμένο Έλληνα Σεφ Βασίλη Γιαννόπουλο, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευθούν τα εξαιρετικής ποιότητας πελοποννησιακά κρασιά και τοπικές συνταγές της Πελοποννήσου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκαν ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης, με τον οποίο η κα Νικολάκου συζήτησε τρόπους συνεργασίας των δυο προορισμών και αξιοποίησης της δυνατότητας που δημιουργούνται από τις απευθείας πτήσεις. Το περίπτερο της Πελοποννήσου επισκέφθηκαν επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μασαορίας και υπεύθυνος του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου κ. Γρηγόριος, ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Άγγελος Λοίζου, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Σύνδεσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Χάρης Λοϊζίδης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και διοργανωτής της έκθεσης Βασίλης Σταματάρης.

ΠΗΓΗ:messinia24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad