Γιατί αγχώθηκε ο Σταυρέλης και έτρεξε να δώσει τα ... φώτα του ; Να τα δώσει ή να τα σβήσει ; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Γιατί αγχώθηκε ο Σταυρέλης και έτρεξε να δώσει τα ... φώτα του ; Να τα δώσει ή να τα σβήσει ;



Έχουμε χαρακτηρίσει σε παλαιότερο άρθρο μας το Νίκο Σταυρέλη ως "αλεπού" των αυτοδιοικητικών εδράνων.

Και σήμερα επιβεβαίωσε αυτό το χαρακτηρισμό.

Βγήκε στο Moriasnews και έσπευσε να δηλώσει ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει δυνατότητα από το νόμο να επιβάλει ο Αλέκος Πνευματικός την παραίτηση από τις έδρες τους, όσων διαφοροποιήθηκαν και δήλωσαν ότι τίθενται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εκτός της παράταξης του Δημάρχου, Πορεία Ευθύνης.

Έχουμε γράψει και άλλη φορά ότι ο Σταυρέλης δείχνει άγχος σε μερικά θέματα. Και βλέπουμε ότι δείχνει άγχος τελικά σε εκείνα που είτε φοβάται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον του από τον παλιό του συνοδοιπόρο Αλέκο Πνευματικό, όπως η τραπεζική διαχείριση ας πούμε για την οποία έβγαλε δελτίο τύπου μέσα στο Πάσχα. Ή σε εκείνα που ξέρει ότι μπορεί να δημιουργήσουν κινήσεις ματ από τον Πνευματικό.


Ο Σταυρέλης ξέρει πολύ καλά από την εμπειρία του ότι και βέβαια υπάρχουν τρόποι και μάλιστα σε συνδυασμό με την ορθότατη εφαρμογή του νόμου από την μια μεριά, και σε πλήρη ευθυγράμμιση με αυτό που ονομάζεται πολιτική ηθική από την άλλη.


Είμαστε σίγουροι ότι ο Σταυρέλης αυτό το ξέρει και γι' αυτό έτρεξε γρήγορα να κάνει τη δήλωση αυτή καλύπτοντας και τους αποχωρούντες που κατεβαίνουν με το Χρήστο Χασικίδη.


Υπάρχουν τρόποι πολλοί, όχι μόνο ένας, και το ξέρεις πολύ καλά κύριε Νίκο μας.


Και άντε, επειδή δεν θέλουμε να κρατάμε σε αγωνία εκείνους που έχουν λιγότερη γνώση και εμπειρία από τον κ. Σταυρέλη, θα σας πούμε ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ και ίσως τον πιο ακραίο.


Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο και τις εγκυκλίους, "αν η θέση του δημάρχου μείνει κενή για οποιονδήποτε λόγο, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών αφότου κενώθηκε η θέση, οι σύμβουλοι του επιτυχόντος συνδυασμού συνέρχονται  σε  ειδική  συνεδρίαση,  ύστερα  από  πρόσκληση  του  συμβούλου  του  συνδυασμού αυτού,  που  έχει  εκλεγεί  με  τους  περισσότερους  σταυρούς  προτιμήσεως  και,  σε  περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος, κατά σειρά, στην απόφαση του δικαστηρίου και εκλέγουν με μυστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των συμβούλων του συνδυασμού, έναν από αυτούς, ως δήμαρχο".


Λοιπόν κύριε Σταυρέλη ;

- Μπορεί να υποστηρίξει ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ο Πνευματικός ότι αν δεν παραδοθούν οι έδρες αλλοιώνεται η σύνθεση του επιτυχόντος συνδυασμού ;

- Μπορεί να υποστηρίξει ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ότι αφού ο Χρήστος Χασικίδης έχει πάρει τις περισσότερες ψήφους, έχει γίνει ρυθμιστής μιας τέτοιας περίπτωσης αλλά πως να το κάνουμε που δεν είναι στο συνδυασμό (δυνητικά) ;

- Μπορεί να υποστηρίξει ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ότι αφού γίνεται λόγος για εκλογή αντικαταστάτη Δημάρχου από το συνολικό αριθμό των συμβούλων του συνδυασμού, τότε έχει αλλοιωθεί ο αριθμός αυτός ;

- Νομιμοποιείται ηθικά, πολιτικά και κατά νόμο να υποστηρίξει ο Πνευματικός τα παραπάνω ;



Μην ανησυχείτε κύριε Νίκο. Ίσως να είμαστε και οι μόνοι που καταλαβαίνουμε την αγωνία σας.



Να πούμε και έναν ακόμα τρόπο σε συνδυασμό με τον κανονισμό για τις διαγραφές και το νόμο; Καλύτερα όχι έτσι ;



Diogenis-press.gr


ΚΡΖ




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad