«Αποκαλύφθηκε» η πρώτη ηλεκτρική BMW - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

«Αποκαλύφθηκε» η πρώτη ηλεκτρική BMW


Η νέα BMW Concept iX3 θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της γερμανικής μάρκας και παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου.

To μοντέλο δεν θα διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα όσον αφορά στη μορφή που θα έχει στην παραγωγή, ενώ είναι ο φορέας του πέμπτης γενιάς συστήματος ηλεκτροκίνησης της μάρκας, το οποίο διαθέτει αρχιτεκτονική συμπαγών ηλεκτρικών μερών και δυνατότητα κλιμακωτής σχεδίασης.

Το πρώτο στοιχείο επιτρέπει τη μείωση του βάρους και του όγκου της μονάδας ισχύος, καθώς κινητήρας, κιβώτιο και συστήματα ελέγχουν ενσωματώνονται σε ένα σύνολο –το οποίο στην περίπτωση της BMW Concept iX3 είναι τοποθετημένα στο πίσω μέρος.

Το δεύτερο στοιχείο επιτρέπει την κοινή χρήση εξαρτημάτων σε όλη τη γκάμα των μοντέλων. Με την απλή προσθήκη μπαταριών ή με την απλή μεγέθυνση του ηλεκτρικού κινητήρα ανάλογα με το διαθέσιμο χώρο στο αμάξωμα, θα μεταβάλλεται ανάλογα η αυτονομία και η απόδοση.


Για ποιον λόγο οδηγούν στην αριστερή λωρίδα σε κάποια μέρη του κόσμου;
Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό της πέμπτης γενιάς ηλεκτροκίνησης της BMW είναι η δυνατότητα φόρτισης από υψηλής ισχύος παροχές έως 150 KW, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία επιτρέπει στη συστοιχία μπαταριών χωρητικότητας 70 kW/h της BMW Concept iX3 να φορτίζει πλήρως σε μόλις μισή ώρα.

Όσον αφορά στην αυτονομία, το νούμερο που δημοσιεύει η BMW είναι τα 400 χιλιόμετρα, βάσει μάλιστα του νέου κύκλου δοκιμών WLTP, ο οποίος προσεγγίζει σε ικανοποιητικό ποσοστό τις πραγματικές συνθήκες κίνησης.Όσον αφορά στις επιδόσεις, η νέα BMW Concept iX3 θα έχει ισχύ 270 ίππων, η οποία λογικά θα εξασφαλίζει εξαιρετικές τιμές επιτάχυνσης. Οι τελευταίες ωστόσο δεν ανακοινώνονται από την BMW.

Η νέα, πέμπτη γενιά του συστήματος ηλεκτροκίνησης της BMW, την οποία λανσάρει για πρώη φορά η BMW Concept iX3, θα αποτελέσει τη βάση για όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής μάρκας και θα είναι διαθέσιμη από το 2021.
ΠΗΓΗ:alphafreepress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad