Ενδιάμεσες εκπτώσεις από σήμερα στην αγορά - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Ενδιάμεσες εκπτώσεις από σήμερα στην αγορά


Την Τετάρτη 2 Μαΐου ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην αγορά με τους καταναλωτές να ψάχνουν ευκαιρίες για φθηνά και ποιοτικά ψώνια. Οι εαρινές εκπτώσεις ισχύουν με βάση το νόμο 4446/2016, που έχει ορίσει δυο εκπτωτικές περιόδους ενδιάμεσας των εκπτωτικών περιόδων του καλοκαιριού και του χειμώνα, υπάρχουν ακόμη δυο ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι κάθε έτος, την άνοιξη (μέσα στο Μάιο) και το φθινόπωρο (μέσα στο Νοέμβριο).

Η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 15 Μαΐου για την Αττική.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση της Περιφέρειας, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων, οπότε ανάλογα με την περιοχή μπορεί οι ημερομηνίες να τροποποιηθούν, οπότε πριν βγουν στην αγορά οι καταναλωτές θα πρέπει να συμβουλεύονται τις τοπικές αρχές.

Στο πλαίσιο των εαρινών εκπτώσεων, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά και την Κυριακή 6 Μαΐου με το άνοιγμα των καταστημάτων να είναι προαιρετικό.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή είναι από τις 11.00 το πρωί (για τα εμπορικά καταστήματα) και από τις 11.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ για πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κατά την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο
Στη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όπως και στις κανονικές εκπτώσεις, είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ προτείνεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad