«Τα ήπιαν» οι οδηγοί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

«Τα ήπιαν» οι οδηγοί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος


Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, κατά το τριήμερο 25-28 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, για τον εντοπισμό οδηγών που οδηγούσαν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στη συγκεκριμένη ειδική εξόρμηση συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και πραγματοποιήθηκε σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και σε σημεία πλησίον κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων κλπ. καταστημάτων.

Συνολικά υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ, 2.145 οδηγοί και διαπιστώθηκε ότι 200 βρίσκονταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στον εκπνεόμενο αέρα ήταν σε 31 οδηγούς, άνω των 0,60 ml/lt (πλημμέλημα), σε 36 οδηγούς, άνω των 0,40 ml/lt, σε 97 οδηγούς, άνω των 0,25 ml/lt και σε 36 οδηγούς ειδικών κατηγοριών (μοτοσυκλέτες, νέοι οδηγοί), άνω των 0,10 ml/lt.

Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν 925 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων 31 επιφέρουν και επιπλέον ποινικές κυρώσεις.

Ειδικότερα:

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 56
Υπερβολική ταχύτητα: 267
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 261
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 70
Χρήση κινητού τηλεφώνου: 84
Ανασφάλιστα οχήματα: 46
Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 2.230
Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν 191 οχήματα και αφαιρέθηκαν:

489 πινακίδες κυκλοφορίας
468 άδειες ικανότητας οδήγησης
462 άδειες κυκλοφορίας
Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.


ΠΗΓΗ::altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad