Ένας από τους διασημότερους φούρνους παγκοσμίως στη Μάνη - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ένας από τους διασημότερους φούρνους παγκοσμίως στη Μάνη


Ένας από  τους διασημότερους  φούρνους  παγκοσμίως βρίσκεται στη μαγευτική Μάνη .Η ιστορία του κρατάει σχεδόν δυο αιώνες.

Καθώς περιπλανιέσαι στα γραφικά σοκάκια της Αρεόπολης η μυρωδιά του ψωμιού που μόλις έχει βγει από τον ξυλόφουρνο σε οδηγεί  στην ιστορική  πλατεία της Επανάσταση του 1821, κάπου εκεί στο βάθος ,πίσω από το στολισμένο πηγάδι κρύβεται το …ευωδιαστό μουσείο της Μάνης

Ακριβώς από πίσω μου βρίσκεται ένας από τους παλιότερους φούρνους της χώρας μας, έχει ιστορία 150 ετών .Μάλιστα το 2012 το ψωμί του είχε βραβευτεί ως το καλύτερο στην Ελλάδα.

Χωρίς μεράκι όμως τίποτα δεν πετυχαίνει και αυτό είναι το βασικό συστατικό του φούρνου της Μηλιάς που για τα λαχταριστά του λαλάγκια , τις Μανιάτικες τηγανίδες και το ψωμί του έχουν γραφτεί δεκάδες άρθρα στον διεθνή τύπο .

Πολιτικοί και διασημότητες από όλο τον κόσμο επισκέπτονταν τη Αρεόπολη για να γνωρίσουν την κυρία Μηλιά. Δυστυχώς πριν λίγους μήνες έφυγε από τη ζωή και πλέον ο γιός της συνεχίζει το μυρωδάτο ταξίδι.

Φυσικά δε γίνεται να επισκεφθείτε τη Μάνη και μην δοκιμάσετε το παραδοσιακό έδεσμα.

Η πρόσκληση  για τον πιο γευστικό μεζέ δόθηκε και δεν γινόταν να αρνηθούμε. Τα καζάνια άνοιξαν και η γεύση μας έπεισε ότι το σύγκλινο με το φασκόμηλο είναι αναμφίβολα το πιο δυνατό  πιάτο της Μάνης.

πηγή:star.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad