Μαλλιά κουβάρια η Πορεία Ευθύνης | Σε σύγχυση ο Πνευματικός | Άοσμος και αδιάφορος ο Χασικίδης - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Μαλλιά κουβάρια η Πορεία Ευθύνης | Σε σύγχυση ο Πνευματικός | Άοσμος και αδιάφορος ο Χασικίδης




Σε παράσταση που μάλλον προκαλεί οίκτο εξελίχθηκε το αποψινό δημοτικό συμβούλιο από πλευράς Πορείας Ευθύνης και του Δημάρχου Αλέκου Πνευματικού.

Είναι τέτοια η εικόνα αποσύνθεσης που αποπνέει πλέον η Πορεία Ευθύνης που ακόμα και η αντιπολίτευση συνολικά περισσότερο αιφνιδιάστηκε και επέλεξε να αποφύγει την εκμετάλλευση μιας εικόνας που τελικά θα της έκανε κακό και θα εμφανιζόταν ως σύγχρονη σκύλευση.

Η τοποθέτηση του Χρήστου Κορδώση ότι "καλύτερα να μπει η Πορεία Ευθύνης στο κλουβί και να λύσει τις διαφορές της μόνη της" είναι ο τίτλος, το θέμα και ο επίλογος μαζί.

Όλο το αποψινό σκηνικό στήθηκε πάνω σε έναν αγώνα πολεμικών τεχνών σε κλουβί που δεν έγινε ποτέ μετά από παρέμβαση του Πνευματικού, παρότι είχε την έγκριση του ΚΕΠΑΠ υπό την προεδρία του Γιώργου Οικονόμου.

Όλοι βέβαια, ακόμα και αυτοί που ίσως για πρώτη φορά μίλησαν στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι σύμβουλοι που εκλέγονται επί πολλά χρόνια και δεν έβγαζαν μιλιά για σοβαρά θέματα, κατάλαβαν ότι η ταμπακιέρα ήταν αλλού.

Στα γνωστά θέματα. Την απόσχιση Σταυρέλη, Χασικίδη και λοιπών, την απαίτηση Πνευματικού για την παραίτηση Οικονόμου, που τελικά κατατέθηκε, και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μιας ομάδας ανθρώπων που επί 12 χρόνια κυβερνούν μαζί το δήμο Κορινθίων και τώρα θυμήθηκαν ότι πρέπει να γίνουν μαλλιοκούβαρα. Αυτά θα τα αναλύσουμε όμως άλλη φορά.

Σε θλιβερούς ρόλους κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Πορείας Ευθύνης που προσπαθούν τώρα να φανούν ως πρωτοπαλίκαρα και βγαίνουν και φωτογραφίες αχτένιστοι και σχεδόν αιφνιδιασμένοι από την παρουσία τους στην πρώτη γραμμή, τώρα που τους έβγαλε στη βιτρίνα ο Πνευματικός, αφού άδειασε τη "σαβούρα".

Ένας από αυτούς, την ώρα που στο δημοτικό συμβούλιο γινόταν κυριολεκτικά της μουρλής, εκείνο που βρήκε να πει ήταν συγχαρητήρια στον Κορδώση επειδή βγήκε ξανά Πρόεδρος στη ΝΟΔΕ. Πραγματικά θλιβερές φιγούρες μιας ομάδας εξουσίας σε παρακμή που τραβάει μαζί της όλο το δήμο στο γκρεμό.


Το μόνο που μπορεί να σκεφτεί ένας πολίτης έχοντας παρακολουθήσει το αποψινό συμβούλιο, είναι τι στο καλό ένωσε αυτούς τους ανθρώπους το 2014 και έδωσαν έναν αγώνα σαν να μην υπήρχε αύριο ... Αυτό είναι κάτι που κάποια στιγμή πρέπει να το μάθουν οι Κορίνθιοι.


Ο Πνευματικός σε πλήρη σύγχυση, έλεγε ακαταλαβίστικα πράγματα, έφτασε να αποκαλέσει άθλημα εκείνο το ανοσιούργημα με κάτι τερατώδεις τύπους που τράβαγαν φορτηγά ένα απόγευμα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Έκανε νύξη για ουίσκια και φιστίκια, ο άνθρωπος που ως Δήμαρχος δέχθηκε και σερβιρίστηκε από πάγκο με Τζόνια μαύρα και σούσια που στήθηκε έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου εν ώρα συνεδρίασης. Μίλησε για οικογένειες και συνεργάτες, ότι δηλαδή θα έπρεπε ο Οικονόμου να είχε ψάξει καλά το οικογενειακό δένδρο των διοργανωτών και αφού η κόρη του και η μια εκ των διοργανωτών ήταν υποψήφιες μαζί σε συνδυασμό στο Επιμελητήριο, έβγαζε το συμπέρασμα ότι ο Οικονόμου είχε πλήρη εικόνα. Αυτά τα είπε ο άνθρωπος που λίγες μέρες πριν σε ερώτηση δημοσιογράφου για την παρουσία Μπίτζιου στον συνδυασμό του, έλεγε ότι "εγώ δεν τον ήξερα, ούτε τον ξέρω. Μίλησα μαζί του 2-3 μήνες και από τότε ούτε καλημέρα". Δηλαδή ο Οικονόμου έπρεπε να ξέρει τι άρωμα φοράει η συνυποψήφια της κόρης του, ενώ εκείνος ως υποψήφιος Δήμαρχος δεν ήξερε τον υποψήφιο τον δικό του και δεν φέρει ευθύνη για όσα λέει ότι έχουν συμβεί. Είπε και άλλα πολλά απίστευτα, σε ένα γαϊτανάκι που ξεκίνησε με τον Οικονόμου να τον λέει "φίλο" του και εκείνος να του λέει "δεν είμαι φίλος" σου σε ένα διάλογο που μόνο στην αψιμαχία Ζήκου - Ρίζου παρέπεμπε με τους υπόλοιπους, σαβούρες και μη, να βαστάνε τα μπόσικα.

Και ενώ ο Οικονόμου καταθέτοντας την παραίτησή του ανέφερε το όνομα του Χρήστου Χασικίδη καμιά δεκαριά φορές ευελπιστώντας τουλάχιστον εκείνος να πει μια καλή κουβέντα για να πάρει κάνα πόντο φεύγοντας, ο γιατρός πήρε το λόγο και δεν κατάλαβε κανείς τι είπε. Με μια φράση που παρέπεμπε στις παλιές καλές εποχές Τσοχατζόπουλου, τότε που ο Άκης μίλαγε κάνα μισάωρο και κανείς δεν καταλάβαινε τι έλεγε, ο γιατρός ούτε τα χέρια του λέρωσε, ούτε και τα καθάρισε όμως από τους λεκέδες της "σαβούρας" όπως έχει αποκαλέσει τους αποστάτες ο Πνευματικός. Κάτι ψέλλισε, του τύπου "να δουλεύει καλύτερα το ΚΕΠΑΠ" και τέλος. Ευχή δηλαδή που αρμόζει σε Αρχιεπίσκοπο και όχι σε υποψήφιο Δήμαρχο. Αν την ώρα που μίλησε ακουγόταν και από δίπλα κάνα κουδούνισμα από θυμιατό, η εικόνα θα ήταν συμπληρωμένη. Μάλλον δεν έχει βρεθεί σε αυτό το συνδυασμό ακόμα ο ρόλος παπαδάκι.

Μόνο ο Μουρούτσος τόλμησε να τοποθετηθεί υπέρ Οικονόμου, έριξε βέλη εναντίον Πνευματικού, όμως βρέθηκε στη σκιά του Λαμπρινού που αυτή τη φορά ξεσπάθωσε. Τα έβγαλε ο άνθρωπος από μέσα του όλα. Τι για γουρνοπούλες είπε μέσα στα σχολεία, τι για μπύρες (ευθεία βολή στο γουρουνοπανηγύρι που στήνεται στην Κόρινθο κάθε χρόνο), τι για το ότι εκείνος έφυγε από το ΚΕΠΑΠ με χίλιες προσβολές ενώ θεώρησε ότι ο Πνευματικός τον Οικονόμου δεν τον έβρισε αρκετά όπως είχε κάνει με εκείνον. Το προβληματάκι τώρα αυτό θα το έχει και ο Σταυρέλης γιατί μετά την αναφορά αυτή του Λαμπρινού για τη Γουρουνοβίζιον, θα πρέπει να δει πως θα το χωνέψει ο Μουρούτσος.


Τελικά ακόμα και αυτοί που έφυγαν από τον Πνευματικό είναι ικανοί να τσακώνονται μεταξύ τους για τον ποιον μάλωσε λιγότερο ο Πνευματικός από εκεί που τσακώνονταν για το ποιον θεωρούσε το καλύτερο παιδί. Θλιβεροί ...


Αν κάποιος κέρδισε πόντους πάντως απόψε αυτός ήταν ο Οικονόμου και ας φαίνεται παράξενο. Η στάση των υπολοίπων έδειξε ότι κανείς τους (ακόμα και εκείνοι με τους οποίους ΙΣΩΣ συμπορευτεί σε ένα μελλοντικό συνδυασμό Χασικίδη) δεν είχε σκοπό να τον στηρίξει. Μόνος του κατέθεσε την παραίτησή του, πέταξε και κάτι δακρύβρεχτα για τη σχέση του με τον Αλέκο, αλλά καθάρισε και τώρα μπορεί να βγει στην πιάτσα μαινόμενος. Πάντως από τον Χασικίδη μια φορά στήριξη δεν πήρε, ούτε καν ένα κλείσιμο του ματιού.

Ο Νανόπουλος παίζει σταθερά το χαρτί του να θεωρεί το τρίο Πνευματικού - Σταυρέλη - Χασικίδη ως ενιαίο σύμπλεγμα και καλά κάνει γιατί ο Οικονόμου είπε κάτι που πέρασε στο ντούκου σήμερα : "εμένα ο Χασικίδης πέρα από γιατρός μου δεν είναι τίποτα άλλο", ενώ απέφυγε να εμφανίσει τον εαυτό του ως σίγουρο μελλοντικό υποψήφιο με τον γιατρό. Για την ώρα περιορίζεται στη στήριξη. Αν συνδυαστεί αυτό με τη γενικότερη ατολμία Χασικίδη, μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ερωτηματικό για το τι θα κάνει τελικά και με ποιον.

Ο Πανταζής έχει διαλέξει την άλλη τακτική. Είπε ότι αν γινόταν ψηφοφορία θα ψήφιζε να μείνει ο Οικονόμου πρόεδρος στο ΚΕΠΑΠ, στηρίζοντας δηλαδή τα έργα και τις ημέρες του και φαίνεται ότι έτσι θα παίξει Χασικίδη και Σταυρέλη. Ζεστό κρύο, κοντά μακριά μέχρι να ζυγίσει τις εξελίξεις.

Από την πλευρά του Ψιλογιαννόπουλου ανάθεμα αν κατάλαβε κανείς τι είπε και εκείνος. Κάτι σαν καλαμπούρι προσπάθησε να κάνει αλλά τα χωρατά δεν είναι το φόρτε του. Προσπάθησε και εκείνος να γελάσει με αυτό που είπε αλλά δεν τα πολυκατάφερε. Τι ακριβώς είπε, τι εννοούσε και τι ήθελε να πει, συγχωρήστε μας, αλλά δεν καταλάβαμε.


Τα υπόλοιπα μέσα στην εβδομάδα. Από Δευτέρα.

Και είναι πάρα πάρα πολλά
...



Diogenis-press


ΚΡΖ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad