Πύλος: Χωρίς ζημιές ο σεισμός των 5,4 ρίχτερ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Πύλος: Χωρίς ζημιές ο σεισμός των 5,4 ρίχτερ


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή της Πύλου στις 8:14 σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν έντασης 5,4 Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ. Ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή στις 8:22 π.μ.

Η δόνηση έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους.

Δεν υπήρξε αναφορά για ζημιές στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας τόνισε: «Πρόκειται για φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή χωρίς να εμπνέει κάποια ανησυχία. Αντιθέτως έχουμε ομαλή εκτόνωση της σωρευμένης ενέργειας κάτι που είναι θετικό. Ασφαλέστερα συμπεράσματα θα έχουμε μετά το πρώτο 24ωρο».

Επιπλέον, ο κ. Λέκκας συμπλήρωσε: «Οφείλω να πω, πως η χαρακτηριστική ψυχραιμία που έδειξαν οι κάτοικοι της περιοχής είναι αξιέπαινη, και σε αυτό έχει συμβάλει το γεγονός ότι έχουμε πραγματοποιήσει τρεις εκδηλώσεις ενημέρωσης για το κοινό το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Καλαμάτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad