Νέα «επίθεση» Τατούλη κατά Αλειφέρη - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Νέα «επίθεση» Τατούλη κατά Αλειφέρη


Ως επικίνδυνη, ανεύθυνη και «διακοσμητική» χαρακτηρίζει τη στάση της για το ζήτημα των πυρηνελαιουργείων Π.Ε. Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη η Περιφερειακή Αρχή με νέα ανακοίνωσή της, ζητώντας για μία ακόμα φορά την παραίτησή της. Αφορμή για τη νέα κόντρα των δύο πλευρών, με τους βαρείς χαρακτηρισμούς από την Περιφερειακή Αρχή, αποτέλεσε η τοποθέτηση της κ. Αλειφέρη, σχετικά με τα αποτελέσματα των μετρήσεων στα καμιναέρια των πυρηνελαιουργείων που κοινοποιήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας την προηγούμενη εβδομάδα.
Επίθεση από την Περιφερειακή Αρχή για το ίδιο ζήτημα δέχτηκε και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος. Πατσαρίνος.

Ειδικότερα, το δελτίο τύπου της Περιφερειακής Αρχής έχει ως εξής:
«Σε συνέχεια των δημόσιων αναφορών της κας Αλειφέρη και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, όπως αναφέρονται στο επίσημο έγγραφό τους προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σχετικά με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, κατ’ αρχήν δεν διαπιστώνεται η παρουσία πιθανών επικίνδυνων πολυαρωματικών υδρογονανθράκων. Σε ότι αφορά την αύξηση των δεικτών των σωματιδιακών εκπομπών (σκόνη) έχει ήδη ξεκινήσει η προβλεπόμενη κατά το νόμο διοικητική διαδικασία συμμόρφωσης των πυρηνελαιουργείων με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης εξαρχής προσέγγισαν το ζήτημα αυτό με υπευθυνότητα, ούτως ώστε να θωρακιστεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, αρχικά με το Δημόκριτο και στη συνέχεια με εξειδικευμένη εταιρεία, για πρώτη φορά επέβαλλε να γίνουν μετρήσεις στις καμινάδες των πυρηνελαιουργείων, ούτως ώστε να υπάρξουν σαφή και πιστοποιημένα στοιχεία.
Η παραίτηση πλέον της κας Αλειφέρη είναι απαραίτητη, καθώς όχι μόνο είναι διακοσμητική η θέση της χωρίς την άσκηση αρμοδιοτήτων, αλλά η συμπεριφορά της κρίνεται επικίνδυνη, εφόσον με ανεύθυνες δημόσιες ανακοινώσεις, τις οποίες ουδέποτε στοιχειοθέτησε, προσπάθησε να δημιουργήσει πανικό και προβλήματα τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνική συνοχή της Μεσσηνίας.
Την ίδια πολιτική ανευθυνότητα αντανακλούν και οι δηλώσεις του κ. Πατσαρίνου για το θέμα αυτό, καθώς εμφανίστηκε πλήρως ανενημέρωτος και με μοναδικό του ενδιαφέρον τη δημιουργία εντυπώσεων.
Τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η διοικητική διαδικασία, όπως προβλέπεται από το νόμο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα ενημερώσει, όπως πάντα κάνει, πλήρως και με τη δέουσα υπευθυνότητα τους πολίτες της Μεσσηνίας για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων».

ΠΗΓΗ:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad