Ποιος προσέχει το παιδί – Τα υπέρ και τα κατά - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Ποιος προσέχει το παιδί – Τα υπέρ και τα κατά


Οι μαμάδες που γεννούν και μετά από κάποιο διάστημα πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά γνωρίζουν ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει ψυχοφθόρα και αρκετά αγχωτική. Το που θα αφήσετε το παιδί και τη φροντίδα του χρειάζεται σκέψη και αρκετή αναζήτηση. Ακόμα και αν το αφήσετε με τη μητέρα σας, πάντα υπάρχουν κάποια υπέρ και κατά που πρέπει να υπολογίσετε προτού πάρετε την απόφασή σας. Εμείς σας δείχνουμε τις πιο κλασικές και ενδεικτικές επιλογές αλλά σας διευκολύνουμε με τα υπέρ και τα κατά ώστε να ξέρετε τι θα αντιμετωπίσετε.

Κέντρο φύλαξης μωρών/βρεφικός σταθμός

Υπέρ: είναι πιο οικονομικό από μία νταντά, είναι συνεπές καθώς δεν θα προκύψει κάτι τελευταία στιγμή, διαθέτει επαρκή επίβλεψη, τα παιδιά κοινωνικοποιούνται από νωρίς με συνομήλικα παιδιά, το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο για τη φροντίδα μικρών ηλικιών και συμμορφώνεται με τους αντίστοιχους νόμους.

Κατά: κάθε μέλος του προσωπικού ασχολείται με περισσότερο από ένα παιδί, τα κέντρα για βρεφική φροντίδα είναι πιο δυσεύρετα, κλείνουν στις διακοπές και ενίοτε αρνούνται να κρατήσουν άρρωστα παιδιά.

Νταντά

Υπέρ: η φροντίδα γίνεται προσωπική, το παιδί παραμένει στο χώρο του και δεν αλλάζει περιβάλλοντα και η νταντά είναι πιο ελαστική και προσαρμόσιμη στα δικά σας ωράρια.

Κατά: είναι η πιο ακριβή επιλογή στη φροντίδα του μωρού, δεν υπάρχει επίβλεψη, μπορεί να προκύψει πρόβλημα και να σας ενημερώσει τελευταία στιγμή για το ότι δεν μπορεί να έρθει στο σπίτι και το παιδί πρέπει να κανονίσει συγκεκριμένες ώρες για παιχνίδι με τα άλλα παιδιά

Φροντίδα από συγγενικό πρόσωπο

Υπέρ: μιλάμε σίγουρα για πιο προσωπική φροντίδα, το άτομο που αναλαμβάνει την ευθύνη έχει πιο ιδιαίτερη και τρυφερή σχέση με το παιδί, ενώ είναι πιθανό να μοιράζεστε τις ίδιες αξίες και συνήθως το κάνει δωρεάν.

Κατά: είναι δύσκολο να έχετε τη σχέση εργοδότη- εργαζόμενου, μπορεί να υπάρχει χάσμα στη φιλοσοφία μεγαλώματος του παιδιού, δεν υπάρχει καμία επίβλεψη και αν μιλάμε για μεγάλες ηλικίες, μπορεί να δυσκολευτούν πολύ με τη φροντίδα του μωρού.

Εσείς ή ο πατέρας του παιδιού

Υπέρ: οι γονείς είναι οι πιο σημαντικές παρουσίες στη ζωή του παιδιού και δεν χάνετε ό,τι σημαντικό συμβαίνει, φροντίζετε εσείς για την ποιότητα της φροντίδας και δεν χρειάζεται να εξηγήσετε τον τρόπο μεγαλώματος του παιδιού.

Κατά: απομόνωση στο σπίτι, σωματική και συναισθηματική κούραση, χάνετε το επαγγελματικό κίνητρο που ίσως είχατε πριν και φυσικά μειώνεται το οικογενειακό εισόδημα.

Πηγή: imommy.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad