Η Ιστορική Ξεφτίλα της Κορίνθου - Ένα κείμενο που πρέπει να ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ τους Κορίνθιους - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Η Ιστορική Ξεφτίλα της Κορίνθου - Ένα κείμενο που πρέπει να ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ τους Κορίνθιους



Επειδή πολλοί έχουν βγει στη ρούγα παριστάνοντας τους αναβαπτισμένους, κομπάζοντας πως θα συγκεντρώσουν χιλιάδες ψήφων και δυστυχώς είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την ξεφτίλα που περιγράφεται στο άρθρο του Κώστα Ρομπόρα που ακολουθεί, το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο από το isthmos.gr. Η μόνη δική μας επισήμανση είναι οι Κορίνθιοι να προσέξουν πολύ στις επόμενες εκλογές τί θα κάνουν με την ψήφο τους και ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΝ τους ίδιους και τους ίδιους που εδώ και πολλά χρόνια έχουν οδηγήσει το Δήμο Κορινθίων σε αυτή την ΠΑΡΑΚΜΗ.

Γιατί η ψήφος δεν είναι η επιλογή του φίλου, εκείνου που κάνει εξυπηρετήσεις, εκείνου που χαϊδεύει αυτιά, εκείνου που το παίζει γεροντοτινέιτζερ χοροπηδώντας σαν κατσίκι σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Είναι για να δείξει την ΕΠΙΛΟΓΗ εκείνων που θα μπορέσουν να μας βγάλουν από την κατάντια που περιγράφεται και στο ακόλουθο άρθρο μεταξύ άλλων. 




Η Ιστορική Ξεφτίλα της Κορίνθου


Άρθρο του Κώστα Ρομπόρα

Κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο ότι σύμφωνα με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα booking.com η Κόρινθος συγκαταλέγεται στους 5 κορυφαίους αρχαιολογικούς προορισμούς παγκοσμίως και πιο συγκεκριμένα στην 3η θέση πίσω από το San Juan του Μεξικό και τη Nazca του Περού.

Θα προσπεράσουμε το γεγονός ότι σε όσες ιστοσελίδες ψάξαμε δεν βρήκαμε την πηγή που παραπέμπει στη σελίδα της booking και θα δεχθούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι η αναφορά είναι αληθής. Αλλά και να μην είναι δεν κάνει μεγάλη διαφορά στην επιχειρηματολογία μας.

Η παραπάνω είδηση καταδεικνύει την πλήρη άγνοια του Δήμου να αξιοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Και να σκεφτεί κανείς ότι μόλις προχθές ψηφίστηκε η σύναψη δανείου για αγορά του κτιρίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας με (σχεδόν) 1 εκ. ευρώ!!

Αλήθεια,


  •     πόσα χρήματα έχει ξοδέψει ο Δήμος για την ανάδειξη της Αρχαίας Κορίνθου;
  •     Πόσα χρήματα δαπάνησε ο Δήμος για να δημιουργήσει υποδομές με τις οποίες θα «ρευστοποιήσει» τουριστικά (και κατά συνέπεια και οικονομικά) την Αρχαία Κόρινθο;
  •     Πόσα φεστιβάλ δημιούργησε (εκτός από αυτά για τους μπρατσωμένους) για να συρρεύσει κόσμος στην Κόρινθο;
  •     Τι έχει κάνει ο Δήμος για να συνδεθεί ο Προαστιακός απευθείας με την Αρχαία Κόρινθο και το κέντρο της πόλης ή κάποια παραλία;
  •     Με ποιες συγκοινωνίες ο Δήμος διευκολύνει τους τουρίστες ώστε να έχουν ευκολότερη και πιο γρήγορη πρόσβαση εκεί;
  •     Ποια καμπάνια έκανε για να προωθήσει την περιοχή;


Μηδέν. Ο Δήμος κοιμάται. Και κοιμάται εδώ και χρόνια δημιουργώντας υποδομές για να φτιάχνονται καφέ για τους «ιθαγενείς» και αφήνει περιουσιακά στοιχεία όπως


  •     η Αρχαία Κόρινθος,
  •     το brand name Απόστολος Παύλος,
  •     ο Ισθμός και
  •     το Αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου


να καίγονται σαν «κάρβουνα» στο βωμό της ψηφοθηρίας των Κορινθίων.

Για να καταλάβουμε την αποθέωση της ασχετοσύνης περί οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής θα θυμίσουμε ότι εδώ και χρόνια στην γιορτή της πόλης αντί να συρρέουν τουρίστες και εισόδημα από όλο τον κόσμο, συρρέουν αλλοδαποί μικροπωλητές και ντόπιοι λάτρεις της λαδόκολλας και των κλαρίνων. Και μόνο. Κατάντια!

Αντί τα φεστιβάλ να δίνουν και να παίρνουν σε μία πόλη που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε προάστιο των Αθηνών κάθε Ιούνιο (κοντά είναι και η γιορτή για να ξανακλάψουμε με το χάλι μας) η Κόρινθος «πεθαίνει».

Η γιορτή της πόλης έχει μετατραπεί σε πανηγύρι και «καρναβάλι» μαζί, υποβιβάζοντας την Κόρινθο σε χωριό που βρίσκεται σε κατσάβραχα.  Όπως μας έλεγε και αρχηγός πολιτικού κόμματος προ ετών, «η Κόρινθος είναι βαρετή».

Το πρόβλημα με αυτούς που διοικούν το Δήμο είναι ότι έχουν μείνει πολύ πίσω από τις εξελίξεις, κουράστηκαν μάλλον, κορέστηκαν. Οι εποχές αλλάζουν κύριοι. Ξυπνάτε επιτέλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad