Ναύπλιο : Σπάνιο έργο τέχνης ΄΄επέστρεψε΄΄ στην πόλη του - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ναύπλιο : Σπάνιο έργο τέχνης ΄΄επέστρεψε΄΄ στην πόλη του


ΕΝΑ έργο τέχνης , μια σπάνια υδατογραφία με θέμα το Ναύπλιο, ανήκει πλέον στην πόλη και βρήκε ΄΄στέγη΄΄ στον ιστορικό σύλλογο ΄΄ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄.

Πρόκειται για ένα έργο του διάσημου, Γάλλου , ζωγράφου και αρχιτέκτονα Μποάτ που περίπου το 1860 απεικόνισε το Ναύπλιο από την περιοχή της Τίρυνθας.
Ο Ναυπλιώτης δικηγόρος Κώστας Καράπαυλος πληροφορήθηκε πρόσφατα ότι αυτό το έργο θα έβγαινε σε δημοπρασία από γνωστό οίκο δημοπρασιών της Αθήνας και …κινητοποίησε αρκετούς συμπολίτες του.
Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με προσωπικές επαφές συγκεντρώθηκε το αναγκαίο ποσό και το σημαντικό αυτό έργο τέχνης ήρθε στο ΄΄φυσικό ΄΄του χώρο , στην πόλη που απεικονίζει, στο Ναύπλιο.


Όπως λέει ο κ. Καράπαυλος στην ΕΡΤ Τρίπολης η ανταπόκριση ήταν άμεση , πάνω από 40 άτομα συνέβαλαν οικονομικά και έτσι αγοράστηκε ο πίνακας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου ΄΄ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ Θεοδόσης Σπαντιδέας όσο και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Καρατάσος με τους οποίους μιλήσαμε δεν έκρυψαν την μεγάλη ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι στο διατηρητέο κτίριο του συλλόγου υπάρχει πλέον αυτό το ξεχωριστό έργο.



Αξίζει να τονιστεί ότι στο διώροφο κτίριο του ΄΄ΠΑΛΑΜΗΔΗ΄΄ , στο κέντρο του Ναυπλίου μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης πλούσιο αρχείο με φωτογραφίες, έργα τέχνης, ενδυμασίες, παλιές εφημερίδες, και γενικά ένα αρχειακό υλικό ιδιαίτερα σημαντικό για όσους, μάλιστα, θέλουν να ΄΄ψάξουν ΄΄ το παρελθόν του Ναυπλίου.



Το κτίριο του ΄΄ΠΑΛΑΜΗΔΗ΄΄ , ιδιόκτητο μετά από δωρεά Ναυπλιώτικης οικογενείας, αναπαλαιώθηκε με δαπάνες του ιδρύματος ΄΄Στ.Νιάρχος΄’ και καθημερινά είναι προσβάσιμο και ανοιχτό σε ντόπιους και επισκέπτες.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad