Στην Αρσεναλ ο Καλαματιανός Σωκράτης Παπασταθόπουλος - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Στην Αρσεναλ ο Καλαματιανός Σωκράτης Παπασταθόπουλος


Yστερα από πέντε σεζόν στην Ντόρτμουντ, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αποχωρεί με προορισμό το Λονδίνο και την Άρσεναλ.

Ο 29χρονος αρχηγός της Εθνικής ομάδα αναχώρησε την Κυριακή για την πρωτεύουσα της Αγγλίας προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του, αφού έχει επέλθει οριστική συμφωνία των διοικούντων την Άρσεναλ με τους αντίστοιχους της Ντόρτμουντ. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα λάβει 19.000.000 ευρώ για τα τρία χρόνια συμβολαίου του με την Άρσεναλ, γεγονός που τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή στην ιστορία.

Ποιος είναι

Σωκράτης Παπασταθόπουλος γεννημένος στις 9 Ιουνίου 1988 (29 ετών) στη Καλαμάτα ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στην ομάδα του Αίαντα Καλαμάτας και έπειτα στην ομάδα του Απόλλωνα Πεταλιδίου, απ' όπου το 2005 τον απέκτησε η ΑΕΚ. Τον Ιανουάριο του 2006 αγωνίστηκε δανεικός στη Νίκη Βόλου για να επιστρέψει στην ΑΕΚ μετά από 6 μήνες.

Την 1η Αυγούστου 2008, μετεγγράφηκε έναντι 3,8 εκατομμυρίων ευρώ στην ιταλική Τζένοα, από την οποία τον απέκτησε η Μίλαν[1] τον Ιούλιο του 2010 έναντι του ποσού των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και την παραχώρηση τριών παικτών από τις ακαδημίες της, με τη μορφή δανεισμού. Η ΑΕΚ εισέπραξε περίπου 700.000 ευρώ (το 15% του ποσού που κόστισε στη Μίλαν ο παίκτης) από την Τζένοα λόγω των δικαιωμάτων μεταπώλησης, όπως είχαν συμφωνήσει οι δύο ομάδες στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων της πρώτης μετεγγραφής του παίκτη.

Στους "ροσονέρι" δεν κατάφερε να καθιερωθεί, με αποτέλεσμα την αμέσως επόμενη χρονιά να επιστρέψει στην Τζένοα, ως αντάλλαγμα στο πλαίσιο της μετεγγραφής του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ. Δεν παρέμεινε ωστόσο στην προηγούμενή του ομάδα και στη γνώριμή του Γένοβα, καθώς στη συνέχεια παραχωρήθηκε ως δανεικός στη γερμανική Βέρντερ Βρέμης,[2] από την οποία και αποκτήθηκε με κανονική μετεγγραφή την επόμενη χρονιά, έπειτα από τις πολύ καλές του εμφανίσεις στον σύλλογο της Βρέμης.[3]

Από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι και το 2018 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Μπορούσια Ντόρτμουντ,[4] η οποία τον απέκτησε έναντι 9,9 εκατομμυρίων ευρώ και αποτέλεσε τότε τη δεύτερη ακριβότερη μετεγγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, μετά από αυτήν του Γιούρκα Σεϊταρίδη στην Ντιναμό Μόσχας το 2005.[5] Τον Ιανουάριο του 2017 αναδείχτηκε κορυφαίος αμυντικός της Μπουντεσλίγκα για το πρώτο μισό της περιόδου 2016-17.[6]

Στις 5 Ιουνίου 2018 η Άρσεναλ τον απέκτησε για 17 εκ. Ευρώ.

Διεθνής καριέρα

Στις 5 Φεβρουαρίου 2008 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα εναντίον της Τσεχίας (1-0) που διεξήχθη στη Λευκωσία, όταν υπό τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ ξεκίνησε ως βασικός και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Παρά το γεγονός ότι μετείχε στην προετοιμασία της ομάδας για την τελική φάση του Euro 2008 δεν επιλέχθηκε τελικά από τον Γερμανό προπονητή στην τελική 23άδα που ταξίδεψε στα γήπεδα της Αυστρίας.

Δύο χρόνια αργότερα όμως αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ 2010 που διεξήχθη στη Νότια Αφρική, ενώ το ίδιο συνέβη και με προπονητή τον Πορτογάλο Φερνάντο Σάντος στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας για το Euro 2012.

Υπήρξε μέλος της αποστολής που συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία,[8] αγωνιζόμενος και τις τέσσερις φορές ως βασικός, ενώ ήταν ο σκόρερ εναντίον της Κόστα Ρίκα στη φάση των 16.

Μετά το τέλος της διοργάνωσης και την αποχώρηση του Γιώργου Καραγκούνη, εξελέγη ως ένας από τους τέσσερις αρχηγούς της ομάδας, μαζί με τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Βασίλη Τοροσίδη και Γιώργο Σαμαρά, έπειτα από ψηφοφορία μεταξύ των ποδοσφαιριστών,[9] όντας ο νεότερος ηλικιακά των τεσσάρων.

Υπήρξε επίσης βασικό στέλεχος της εθνικής Νέων που αγωνίστηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων το 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad