Αυτοκτονία 15χρονου «Πολλά περιστατικά ξεκινούν για πλάκα και καταλήγουν σε αυτοκτονία» - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Αυτοκτονία 15χρονου «Πολλά περιστατικά ξεκινούν για πλάκα και καταλήγουν σε αυτοκτονία»


Ο θάνατος ενός 15χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη, έχει προκαλέσει μεγάλο σοκ από εχθές, οπότε και έγινε γνωστή η αυτοκτονία του.

Ο τέως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, μίλησε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων γνωστού καναλιού, με αφορμή το τραγικό συμβάν της αυτοχειρίας του νεαρού και ξεκαθάρισε, ότι το σχολικός εκφοβισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, στο οποίο πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Πολλά περιστατικά ξεκινούν από μία απλή πλάκα, χαβαλέ, και από τον χαβαλέ έχουμε ένα ισχυρό bullying, το οποίο μετατρέπεται σε αυτοκτονία. Έχουμε διαχειριστεί πολλά περιστατικά στο παρά ένα, πολλά παιδιά που έχουν δεχθεί δυνατό bullying, με την επέμβαση στα σχολεία σώσαμε πολλά παιδιά από το τελευταίο βήμα», επεσήμανε..

«Μετά από καταγγελίες που δέχθηκαν οι αστυνομικοί για παιδιά που εξέφραζαν κραυγές απόγνωσης στο διαδίκτυο , η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε και έσωσε πολλά παιδιά», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

Παράλληλα, ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, τόνισε ότι σε λίγα μόνο χρόνια έχουμε τρεις μεταλλάξεις του bullying.

«Δυστυχώς, η σύγχρονη τεχνολογία έχει συμβάλλει στο cyber bullying. Μέσω της τεχνολογίας μπορεί ένα παιδί να δέχεται απειλητικά ή εκβιαστικά e-mails, συκοφαντίες μέσα από αναρτήσεις», κατέληξε.
ΠΗΓΗ:infokeeds

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad