Φονικές πυρκαγιές – Βρέθηκαν έντεκα εμπρηστικοί μηχανισμοί - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Φονικές πυρκαγιές – Βρέθηκαν έντεκα εμπρηστικοί μηχανισμοί


Οι έμπειροι ερευνητές εκτιμούν πως πίσω από τις καταστροφικές πυρκαγιές βρισκόταν οργανωμένο σχέδιο
Αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι φέρονται να είδαν κάποιον άγνωστο άνδρα να βάζει φωτιά και να εξαφανίζετα
Οι φωτογραφίες ντοκουμέντα από τις περιοχές που ξεκίνησε η φωτιά
Σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες αρχές που διερευνούν τη φονική πυρκαγιά με επίκεντρο το Μάτι και τη μεγάλη φωτιά στην Κινέτα, μετά τις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, στην οποία έκανε λόγο για ύπαρξη «σοβαρών που δείχνουν εγκληματική ενέργεια».

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής είχαν εντοπιστεί έντεκα εμπρηστικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία.

Στις έρευνες που θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, συμμετέχουν εκτός από άνδρες της πυροσβεστικής, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής και ομάδα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Σε κάποια σημεία από αυτά, βρήκαν φιάλες υγραερίου ή αλλιώς γκαζάκια, τα οποία οι δράστες είχαν τοποθετήσει μέσα σε ελαστικά αυτοκινήτων, ούτως ώστε η αρχική εστία να πάρει αμέσως μεγάλη έκταση.

Οι έμπειροι ερευνητές εκτιμούν πως πίσω από τις καταστροφικές πυρκαγιές βρισκόταν οργανωμένο σχέδιο. Ιδίως ως προς την περιοχή της Κινέτας τα δορυφορικά δεδομένα έδειξαν ότι μισή ώρα μετά την αρχική θέση εκδήλωση της πυρκαγιάς, ξέσπασαν παράλληλα 13 θερμικές εστίες φωτιάς, οι οποίες εξετάζεται σοβαρά να είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας. Εκείνη την ώρα η διεύθυνση του ανέμου ήταν βόρεια, βορειοδυτική και αυτές ξέσπασαν σε σημεία βόρεια και βορειοδυτικά της αρχικής εστίας. Και τα 13 σημεία βρίσκονταν σε νοητές και παράλληλες ευθείες κοντά σε οδικό δίκτυο ενώ μεταξύ τους απείχαν 1.100 μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας στο Νταού Πεντέλης, από όπου ξεκίνησε η τρομακτική πυρκαγιά ήδη έχουν δώσει καταθέσεις αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι φέρονται να είδαν κάποιον άγνωστο άνδρα να βάζει φωτιά και να εξαφανίζεται.

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντα από τις περιοχές που ξεκίνησε η φωτιά

Την ίδια στιγμή δύο φωτογραφίες – ντοκουμέντα, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες κάνουν τον γύρο των social media και αναπαράγονται από κατοίκους των πληγεισών περιοχών, δείχνουν τα υπολείμματα ενός εμπρηστικού μηχανισμού δίπλα σε ένα καμένο δέντρο στην περιοχή Γαλήνη της Κινέτας.



Πηγή πληροφοριών: Έθνος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad